O româncă a găsit leacul împotriva ,,fricii de zbor”. Te tratează gratuit!

Postat la 21 iunie 2016 946 afişări

Dacă îţi este frică să zbori o tânără o tânără doctorand din Cluj-Napoca te poate ajuta să scapi de această fobie. Ea a iniţiat un proiect care vrea să vină în sprijinul a 90 de persoane, folosindu-se de terapie prin expunerea în realitatea virtuală.

O româncă a găsit leacul împotriva ,,fricii de zbor”. Te tratează gratuit!

Mai precis, pacientul este “condus” într-un avion virtual, unde este simulat zborul, sunetele sau zgomotele aferente, timp în care este asistat de terapeut, informează voceatransilvaniei.ro. Ceea ce este extrem de benefic pentru participanţi este faptul că acest curs cuprinde doar patru şedinţe şi este gratuit, eliminând astfel costuri precum achiziţionarea unor bilete de avion pentru persoana în cauză şi pentru terapeut, aşa cum ar fi necesar într-o terapie obişnuită.

Proiectul „Învinge frica de zbor!” a fost iniţiat în 1 martie şi se derulează până la 30 septembrie. Coordonatorii acestuia sunt drd. Roxana Cardoş, sub supervizarea prof. univ. dr. Daniel David, în cadrul departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie, în colaborare cu Institutul Internaţional de Studii Avansate de Psihoterapie şi Sănătate Mintală Aplicată şi Institutul Internaţional de Coaching din Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

“Proiectul este de fapt un studiu care face parte din programul meu de doctorat, coordonat de profesorul Daniel David, în cadrul căruia analizăm eficienţa unor tehnici psihologice care sunt deja validate ştiinţific, dar le livrăm prin metode moderne, precum expunerea în realitatea virtuală şi partea de destructurare cognitivă, care se face tot în realitatea virtuală. Target-ul nostru este să ajungem la 90 de participanţi care să beneficieze gratuit de un program de terapie pentru enxietate de zbor cu avionul.

În cadrul proiectului avem implicaţi o serie de studenţi voluntari, care au fost implicaţi inclusiv în partea de recrutare, de terapie, evaluare şi continuă aceste procese. Dintre aceştia, unii vor să facă, la rândul lor, alte studii pentru care să îşi aplice disertaţia sau licenţa. Ei sunt implicaţi în toate procesele proiectului şi trec printr-un training”, a declarat drd. Roxana Cardoş, coordonatorul proiectului, pentru Vocea Transilvaniei.

Scopul proiectului este de a dezvolta accesul la terapiile validate-ştiinţific pentru persoanele care resimt frica de a zbura cu avionul.

“Noi aşteptăm să vină cât mai mulţi participanţi, cei care vor finaliza programul de terapie, vor putea beneficia, prin tragere la sorţi, de un bilet de avion dus-intors spre Europa.

Încă nu cunoaştem destinaţia, dar vom stabili acest lucru până la finalul proiectului. Momentan, am fost contactaţi de 30 de participanţi, dintre care 20 se apropie de finalizarea terapiei. Nu toţi cei care ne contactează vor fi implicaţi în studiu, noi îi căutăm pe aceia care au anxietate de zbor cu avionul.

Cititi mai multe pe www.voceatransilvaniei.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-romanca-a-gasit-leacul-impotriva-fricii-de-zbor-te-trateaza-gratuit-15502227
15502227
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.