O profesoară din Palestina a câştigat un premiu pentru educaţie în valoare de 1 milion de dolari

Postat la 14 martie 2016 73 afişări

O profesoară din Palestina a câştigat un premiu pentru educaţie în valoare de 1 milion de dolari

Hanan al-Hroub, o profesoară de la o şcoală primară din Palestina, care a crescut într-o tabără pentru refugiaţi, a câştigat marele premiu la Global Teacher Prize, în valoare de 1 milion de dolari, învingând alţi 8.000 de candidaţi din întreaga lume, informează Latest News India.

Ceremonia a avut loc în Dubai, iar premiul i-a fost înmânat lui al-Hroub de către şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, conducătorul emiratului Dubai.

„Pentru un arab, un palestinian aceast succes la cel mai înalt vârf în educaţie ar putea fi un exemplu pentru profesorii din întreaga lume”, a spus Hanan al-Hroub.

Ea a declarat pentru Associated Press că va utiliza banii pentru a crea burse pentru studenţii care execelează şi pentru a-i încuraja să urmeaze o carieră în educaţie.

Al-Hroub s-a aflat alături de ceilalţi 9 finalişti la Dubai pentru ceremonia de premiere. Ceilalţi finalişti provin din ţări precum: Australia, Finlanda, India, Japonia, Kenia, Pakistan, Marea Britanie şi Statele Unite (doi finalişti).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-profesoara-din-palestina-a-castigat-un-premiu-pentru-educatie-in-valoare-de-1-milion-de-dolari-15106775
15106775
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.