O platformă fintech locală reprezintă România în competiţia Central European Startup Awards (CESA)

Autor: Andra Stroe Postat la 11 octombrie 2018 70 afişări

Instant Factoring, prima platformă fintech de online factoring din piaţa locală dedicată companiilor, reprezintă România în cadrul competiţiei pentru startup-uri - Central European Startup Awards (CESA) - la categoriile Cel mai bun startup FinTech şi Startup-ul Anului. Finala regională, pentru Europa Centrală şi de Est, va avea loc la Varşovia, pe 24 octombrie.

O platformă fintech locală reprezintă România în competiţia Central European Startup Awards (CESA)

Instant Factoring a ajuns în etapa regională a CESA câştigând finala din România, la categoriile Cel mai bun startup al anului şi Cel mai bun startup FinTech. Compania va concura la Varşovia la categoriile menţionate cu startup-rile finaliste în concursurile locale din cele zece ţări participante. De asemenea, alte şapte startup-uri româneşti şi trei antreprenori & investitori români vor fi prezenţi în finala regională în alte categorii de concurs.   

Central European Startup Awards este una dintre cele mai importante competiţii din regiune dedicate startup-urilor, având 10 ţări participante: Austria, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, România, Bulgaria, Serbia, Croaţia, Slovenia şi Ungaria. Concursul acordă recunoaştere, celebrează şi conectează reţeaua startup-urilor din Europa Centrală şi de Est, aducând împreună startup-urile şi investitorii. Etapa finală, Global Startup Awards, va întruni finaliştii din 60 de ţări, de pe 3 continente, şi se va desfăşura în China la finalul anului 2018.

Instantfactoring.com furnizează companiilor româneşti lichidităţile de care au nevoie pentru desfăşurarea activităţii de zi cu zi, prin finanţarea facturilor, transformându-le în cash în mai puţin de 24 de ore. Compania estimează că peste 10.000 de companii mici româneşti îi vor folosi serviciile până la sfârşitul anului 2022, cu o valoare medie a facturii finanţate de aproximativ 2.000 Euro.

”Obiectivul nostru este să facem finanţarea uşoară şi accesibilă pentru companiile mici care au atât de mare nevoie de cash şi pe care nu îl gasesc uşor şi repede în momentul de faţă. Astfel, venim cu o soluţie disruptivă, menită să spargă barierele impuse de bănci sau instituţiile clasice de finanţare, prin decizii de credit luate în maximum 2 ore şi transferarea banilor în contul clientului în mai puţin de 24 de ore. În acelaşi, acordăm suport clienţilor în timp real şi transparenţă a preţului, întreg procesul fiind desfaşurat exclusiv online”, declară Elisa Rusu, CEO şi cofondator.

Compania estimează că în România sunt peste 400.000 de micro-companii şi companii mici care suferă de pe urma lipsei soluţiilor de finanţare uşor accesibile. Micro-întreprinderile au venituri anuale de până la 2 milioane euro, reprezentând 98% din totalul companiilor active şi 26% din totalul veniturilor mediului de afaceri românesc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
reprezentare,
competitie,
platforma

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.