O nouă TAXĂ pe care românii o vor plăti de anul viitor

Postat la 12 octombrie 2018 11573 afişări

Guvernul a adoptat un act normativ, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 74/2018, publicată deja în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 630 din 19 iulie 2018, prin care românii vor trebui să plătească o garanţie, de la 31 martie 2019, pentru fiecare ambalaj reutilizabil al produselor pe care le cumpără.

O nouă TAXĂ pe care românii o vor plăti de anul viitor

Această garanţie va putea fi recuperată de la operatorul economic în baza bonului fiscal.

Conform art. 10, începând cu data de 31 martie 2019, valoarea garanţiei băneşti în cazul ambalajelor primare reutilizabile utilizate pentru produse destinate consumului populaţiei este de 0,5 lei/ambalaj.

Ordonanţa de urgenţă nr. 74/2018 vine în completarea şi modificarea Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, a Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu

România, potrivit angajamentelor luate în faţa Comisiei Europene, trebuie să întreprindă toate măsurile necesare implementării unor instrumente economice. Aceste instrumente economice sunt foarte importante pentru modernizarea gestionării deşeurilor din România, dar şi pentru implementarea legislaţiei europene în domeniu.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.