O nouă pastilă anti-Covid a fost autorizată astăzi. Este folosită pentru tratarea formelor uşoare şi moderate de Covid

Autor: Cosmin Pirv Postat la 23 decembrie 2021 335 afişări

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a avut joi o întâlnire cu reprezentanţii Pfizer în vederea asigurării cât mai rapide în România a noului antiviral Paxlovid, aprobat în SUA pentru tratarea Covid.

O nouă pastilă anti-Covid a fost autorizată astăzi. Este folosită pentru tratarea formelor uşoare şi moderate de Covid

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, în vederea pregătirilor pentru valul 5 al pandemiei, ministrul Alexandru Rafila a avut joi o întâlnire cu reprezentanţii companiei Pfizer pentru a identifica soluţii în vederea asigurării cât mai rapide a tratamentului pentru pacienţii români.

Paxlovid este un antiviral cu administrare orală, aflat în procedură de autorizare la Agenţia Europeană a Medicamentului.

Tratamentul este recomandat pacienţilor care au un risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii. Studiile arată că reduce riscul de spitalizare şi de deces cu aproape 90% dacă este administrat în primele zile de boală.

„Vaccinarea rămâne principala modalitate prin care putem limita pandemia, alături de alte măsuri de sănătate publică, asigurarea testării şi a tratamentului în ambulator”, a declarat Alexandru Rafila.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alexandru rafila,
paxlovid,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.