O nouă boală virală sperie pe toată lumea. Ce este Alaskapox şi unde a fost primul caz de deces al unui pacient

Postat la 12 februarie 2024 89 afişări

O nouă boală virală sperie pe toată lumea. Ce este Alaskapox şi unde a fost primul caz de deces al unui pacient

Alaska confirmă primul caz fatal de Alaskapox. Ce trebuie să ştii despre această nouă boală virală

 

Primul caz fatal de Alaskapox confirmat în Alaska, într-un bărbat în vârstă şi imunocompromis. Alaskapox este un virus recent descoperit, similar cu variola, varioala maimuţelor şi variola bovină.

Simptomele includ erupţii cutanate şi umflarea ganglionilor limfatici; transmiterea poate fi legată de contactul cu mici mamifere.

Alaska este acum pe cale să facă faţă unei noi ameninţări pentru sănătatea publică, odată cu confirmarea primului caz fatal de Alaskapox. Un bărbat în vârstă şi imunocompromis din Peninsula Kenai, la sud de Anchorage, a murit în timp ce era tratat la sfârşitul lunii ianuarie, conform NY Post.

Alaskapox este un virus recent descoperit, asemănător cu variola, varioala maimuţelor şi variola bovină. Până în prezent, au fost raportate doar şapte cazuri de infecţie cu Alaskapox, conform Departamentului de Sănătate Publică din Alaska.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cazare,
alaska,
caz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.