O monedă cu chipul lui George Washington, vândută la licitaţie pentru 1,7 milioane de dolari

Postat la 17 august 2018 115 afişări

O monedă din secolul al XVIII-lea cu chipul primului preşedinte american, George Washington, a atins preţul de 1,7 milioane de dolari într-o licitaţie care a avut loc joi, în oraşul Philadelphia, a anunţat casa de licitaţii Heritage Auctions, citată de Reuters.

O monedă cu chipul lui George Washington, vândută la licitaţie pentru 1,7 milioane de dolari

Moneda din 1792, un exemplar Vulturul de Aur cu chipul preşedintelui Washington, nu a intrat niciodată în circulaţie, dar specialiştii spun că i-a fost prezentată şefului de stat american în momentul în care se plănuia prima emisiune monetară de după Războiul Revoluţionar.

"Numismaţii din toată lumea sunt de acord că este una dintre cele mai importante monede din istoria americană", au spus reprezentanţii Heritage Auctions în anunţul de vânzare.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.