O maşină zburătoare electrică de 300.000 de dolari a primit aprobarea de a începe testele pe şosea - şi în aer

Autor: Andreea Tobias Postat la 03 iulie 2023 159 afişări

Alef Aeronautics, un producător auto californian, a declarat într-un comunicat de presă că a primit o certificare specială de zbor de la Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) pentru modelul A, relatează Insider.

Este prima astfel de aprobare pentru o maşină capabilă să zboare, potrivit startup-ului, care a fost susţinut de companii precum SpaceX.

Directorul executiv al Alef, Jim Dukhovny, a declarat: "Ne permite să ne apropiem mai mult de a le oferi oamenilor o deplasare mai rapidă şi mai ecologică, economisind ore de muncă pentru persoane şi companii în fiecare săptămână. Acesta este un pas mic pentru avioane, un pas uriaş pentru maşini".

Din cauza restricţiilor FAA legate de capacităţile fără precedent ale maşinilor zburătoare, Alef a declarat că certificarea sa limitează locaţiile şi scopul pentru care i se permite să zboare.

Compania şi-a propus să producă prima maşină zburătoare care să aibă atât capacităţi de conducere pe stradă, cât şi de decolare pe verticală. Este proiectată pentru a se integra în infrastructura urbană existentă pentru conducere şi parcare.

Maşina zburătoare poate decola pe verticală sau pe orizontală şi poate transporta până la două persoane. Se preconizează că va avea o autonomie pe şosea de 320 de kilometri şi o autonomie de zbor de 110 kilometri.

Cumpărătorii pot plăti un avans de 150 de dolari pentru a se alătura listei generale, sau 1.500 de dolari pentru a obţine acces prioritar atunci când încep livrările.

Aproximativ 440 de persoane au plătit depozite în ultimele trei luni ale anului 2022, a declarat Alef în ianuarie.

În decembrie, Dukhovny a declarat pentru CNBC Make It că clienţii se pot aştepta să îşi vadă maşinile pe cer până în 2025.

Alef nu a fost singura companie de maşini zburătoare şi taxi aerian care a făcut un progres important în materie de reglementare în ultimele zile.

Miercuri, acţiunile companiei de taxiuri zburătoare Joby Aviation au urcat cu 44% după ce a primit şi ea un certificat special de la FAA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
maşină,
zburătoare,
electrică

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.