O întrebare de matematică a unui copil de 10 ani i-a lăsat pe adulţi complet dezorientaţi

Postat la 24 februarie 2023 186 afişări

O întrebare de matematică a unui copil de 10 ani i-a lăsat pe adulţi complet dezorientaţi

O întrebare de matematică din şcoala primară adresată copiilor de 10 ani i-a făcut pe adulţi să rămănă nedumeriţi.

Întrebarea le cerea elevilor să-şi dea seama câte pagini are o carte.

Cei de pe Reddit au fost derutaţi de ecuaţie şi s-au grăbit să comenteze despre cum ar enerva „matematica de clasa a 5-a”.

O întrebare de matematică din şcoala primară adresată copiilor de 10 ani i-a făcut pe adulţi să rămănă nedumeriţi. Provocarea complicată a fost împărtăşită pe un topic popular de pe Reddit, după ce unul dintre fraţi a fost nedumerit de tema fratelui său mai mic.

„O problemă de test la examenul de matematică al fratelui meu din clasa a 5-a”, a scris acesta. Întrebarea le cerea elevilor să-şi dea seama câte pagini are o carte.

Problema, adresată copiilor cu vârste cuprinse între 10 şi 11 ani, spunea: „Klein a citit 30 de pagini dintr-o carte luni şi 1/8 dintr-o carte marţi. Miercuri a terminat restul de 1/4 din carte. Câte pagini are cartea?”.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
adulti,
copil,
matematica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.