O întrebare de matematică a unui copil de 10 ani i-a lăsat pe adulţi complet dezorientaţi

Postat la 24 februarie 2023 227 afişări

O întrebare de matematică a unui copil de 10 ani i-a lăsat pe adulţi complet dezorientaţi

O întrebare de matematică din şcoala primară adresată copiilor de 10 ani i-a făcut pe adulţi să rămănă nedumeriţi.

Întrebarea le cerea elevilor să-şi dea seama câte pagini are o carte.

Cei de pe Reddit au fost derutaţi de ecuaţie şi s-au grăbit să comenteze despre cum ar enerva „matematica de clasa a 5-a”.

O întrebare de matematică din şcoala primară adresată copiilor de 10 ani i-a făcut pe adulţi să rămănă nedumeriţi. Provocarea complicată a fost împărtăşită pe un topic popular de pe Reddit, după ce unul dintre fraţi a fost nedumerit de tema fratelui său mai mic.

„O problemă de test la examenul de matematică al fratelui meu din clasa a 5-a”, a scris acesta. Întrebarea le cerea elevilor să-şi dea seama câte pagini are o carte.

Problema, adresată copiilor cu vârste cuprinse între 10 şi 11 ani, spunea: „Klein a citit 30 de pagini dintr-o carte luni şi 1/8 dintr-o carte marţi. Miercuri a terminat restul de 1/4 din carte. Câte pagini are cartea?”.

Cei de pe Reddit au fost derutaţi de ecuaţie şi s-au grăbit să comenteze despre cum ar enerva „matematica de clasa a 5-a”, unul dintre ei spunând: „Mereu mă gândesc în sinea mea: Oamenii ar trebui să fie testaţi la abilităţile de bază înainte de a li se permite să iasă în societate. Şi apoi văd asta şi îmi dau seama că nu ar trebui să fiu afară în societate”.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
adulti,
copil,
matematica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.