Nvidia a dezvăluit un cip care face unele sarcini de 30 de ori mai rapid decât predecesorul său

Autor: Mediafax Postat la 19 martie 2024 27 afişări

Nvidia a dezvăluit un cip care face unele sarcini de 30 de ori mai rapid decât predecesorul său

Gigantul tehnologic american Nvidia a dezvăluit cel mai recent cip de inteligenţă artificială. Acesta poate face unele sarcini de 30 de ori mai rapid decât predecesorul său, susţin reprezentanţii companiei. De asemenea, americanii au anunţat o nouă linie de cipuri pentru maşini.

Noul cip AI a fost prezentat la un eveniment din San Jose, California, potrivit BBC. Reprezentanţii Nvidia susţin că principalii clienţi, inclusiv Amazon, Google, Microsoft şi OpenAI, ar trebui să folosească noul cip al companiei în serviciile de cloud computing şi pentru propriile lor oferte de AI.

De asemenea, ei spun că noile instrumente software, numite microservicii, îmbunătăţesc eficienţa sistemului şi uşurează încorporarea unui model AI în activitatea sa.

Alte anunţuri ale Nvidia includ o nouă linie de cipuri pentru maşini, care pot rula chatboţi în interiorul vehiculului. Compania a declarat că producătorii chinezi de vehicule electrice BYD şi Xpeng vor folosi noile cipuri.

Nvidia este văzută ca o companie cheie care arată cât de rapid se răspândeşte tehnologia bazată pe inteligenţă artificială în lumea afacerilor. Firma are o cotă de piaţă de 80% şi speră să-şi consolideze dominaţia. Nvidia este a treia cea mai valoroasă companie din SUA, după Microsoft şi Apple.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nvidia,
cip,
rapid,
dezvaluiri,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.