Nu vreţi nişte nasturi?

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 26 martie 2019 51 afişări

Când o fabrică se închide, rămâne problema produselor aflate pe stoc, care pot ajunge la gunoi dacă nu se găseşte cineva care să le vrea.

Nu vreţi nişte nasturi?

Aflată în această situaţie după ce a funcţionat vreme de 104 ani, o fabrică din sudul zonei metropolitane a Londrei, Brown & Co Buttons, a făcut un apel pe Twitter către potenţiali doritori pentru cele 30 de tone de nasturi pe care le mai avea în depozite, iar printre cei care şi-au exprimat interesul s-a aflat şi artistul chinez Ai Weiwei, care s-a arătat dornic să preia tot stocul.

Acesta a mai realizat, de altfel, opere de artă din materiale mai puţin obişnuite, cum ar fi piese de Lego sau seminţe de floarea-soarelui. Indiferent dacă artistul îşi duce sau nu planul de achiziţie până la capăt, cele 30 de tone de nasturi nu vor ajunge totuşi la gunoi, compania primind o mulţime de cereri şi de la alte persoane care ar dori să cumpere câte ceva. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.