Nu e o glumă! Cu cât se vinde un kilogram de cartofi noi în pieţele din Capitală

Postat la 16 martie 2023 577 afişări

Nu e o glumă! Cu cât se vinde un kilogram de cartofi noi în pieţele din Capitală

Primii cartofi extratimpurii au plecat joi din comuna Călăraşi, judeţul Dolj, din solariile fermierilor, către pieţele din Bucureşti. Preţul este destul de piperat, aproape cât un kilogram de carne, 20 de lei la angro, iar în piaţă va ajunge să coste 25, chiar 30 de lei.

Gelu Firan este unul dintre fermierii din Călăraşi – Dolj care cultivă cartofi de când se ştie. De 10 ani pune cartofii în solarii, ca să poată ieşi cu ei pe piaţă mult mai devreme decât ceilalţi producători, pentru obţine şi un preţ bun.

”Azi este prima zi în care recoltăm şi sperăm că preţul bun ne va aduce profit. Avem cam o tonă. Am recoltat mai devreme ca anul trecut cu două săptămâni, pentru că ne-a ajutat vremea bună”, spune producătorul Gelu Firan.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
capitala,
cartofi,
gluma

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.