Noul Wi-Fi se numeşte Li-Fi şi este de 100 de ori mai rapid

Postat la 25 noiembrie 2015 974 afişări

Noul Wi-Fi se numeşte Li-Fi şi este de 100 de ori mai rapid

Li-Fi ar putea fi noua poartă către internet, iar oamenii de ştiinţă spun că au înregistrat o viteză de 1 Gps, adică de 100 de ori mai rapid decât obişnuitul Wi-Fi, potrivit Mashable.

Reprezentanţii companiei Velmenni au declarat pentru IB Times UK că au scos tehnologia din laborator şi au implementat-o în birouri, dar şi mediuri industriale în Estonia unde s-a înregistrat acea viteză uimitoare mentionata mai sus.

Cum funcţionează? Datele sunt transmise prin intermediul unor lumini LED, care se închid şi se deschid în câteva nanosecunde, adică imperceptibil pentru ochiul uman. Tehnologia Li-Fi nu este nouă, aceasta a fost inventată în 2011, când a fost pusa la test si s-au înregistrat viteze de 224 Gbps, însă nu a fost implementată până acum intr-un scenariu real, în afara laboratorului.

Viteze mai mari, dar spre deosebire de Wi-Fi, al cărui semnal pătrunde pereţii unei clădiri, Li-Fi nu face asta. Dar tehnologia Li-Fi ar putea fi folosită în viitor în acel "Internet al Tuturor Lucrurilor", când un bec LED ar putea ilumina camera, dar şi crea o reţea prin intermediul căreia dispozitivele ar comunica între ele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
viteza,
internet,
retea,
tehnologie,
viitor,
laborator,
stiinta
/actualitate/noul-wi-fi-se-numeste-li-fi-si-este-de-100-de-ori-mai-rapid-14898730
14898730
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.