Noul orizont pentru tranzacţiile mobile: un milion de plăţi

Autor: Ioana Niţă Postat la 09 februarie 2014 42 afişări

Numărul tranzacţiilor online efectuate de pe dispozitive mobile, precum smartphone-uri sau tablete, va creşte de peste două ori anul acesta, urmând să ajungă de la 400.000 în 2013 la mai mult de un milion, potrivit estimărilor lui Antonio Eram, CEO şi fondator al Netopia mobilPay, cel mai mare jucător de pe piaţa locală a microplăţilor cu telefonul mobil şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online cu carduri bancare.

Noul orizont pentru tranzacţiile mobile: un milion de plăţi

"În prezent, numărul tranzacţiilor online de pe smartphone sau tabletă se află într-o creştere puternică, semn că utilizatorii nu numai că s-au obişnuit cu efectuarea de plăţi online, dar şi că tot mai mulţi dintre aceştia preferă să facă acest lucru de pe un dispozitiv mobil. Pentru acest an, apreciem că rata medie a cumpărăturilor online de pe dispozitive mobile se va dubla, la peste 12% la nivelul întregii pieţe", a declarat Eram.

Anul trecut, piaţa locală de plăţi online s-a situat la aproximativ 7 milioane de tranzacţii, din care 400.000 de tranzacţii (circa 6% din total) au fost realizate de pe dispozitive mobile. Din totalul plăţilor efectuate de pe dispozitivele mobile, 60% au fost realizate de pe smartphone-uri, iar restul de pe tablete.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noul-orizont-pentru-tranzactiile-mobile-un-milion-de-plati-12051461
12051461
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.