Noul guvern polonez include un teoretician al conspiraţiei şi un condamnat pentru abuz în serviciu

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 10 noiembrie 2015 81 afişări

Noul guvern polonez include un teoretician al conspiraţiei şi un condamnat pentru abuz în serviciu

Partidul de aripă dreapta Lege şi Justiţie a câştigat alegerile din Polonia cu o majoritate absolută, având astfel puterea de a guverna fără a forma o coaliţie.

Luni, partidul a prezentat noul cabinet de miniştri, care pare a fi unul destul de conservator şi anti-Rusia. Există însă şi câteva persoane destul de ciudate, precum Antoni Macierewicz.

Macierewicz ocupă funcţia de ministru al apărării, fiind un fost membru a mişcării de opoziţie anti-comunistă din Polonia. El este cunoscut pentru teoriile sale din ultimii ani, mai ales cea prin care susţine că prăbuşirea avionului din 2010, în urma căruia 96 de polonezi şi-au pierdut viaţa (printre care şi preşedintele statului), ar fi fost de fapt un atentat rusesc.

Jaroslaw Gowin, noul ministru al ştiinţei şi educaţiei, s-a remarcat prin lupta sa împotriva ideii de fertilizare in vitro.

Zgibniew Ziobro se întoarce pe postul de ministru al justiţiei după 8 ani, el ocupând aceeaşi poziţie şi în perioada 2005-2007. Jurnalistul Wojciech Czuchnowski a scris că numele lui Ziobro "este un simbol al abuzului de putere".

Mariusz Kaminski, fostul şef al biroului anti-corupţie, a fost numit coordonator al serviciilor speciale. El a fost condamnat pentru abuz în serviciu, dar decizia nu este una definitivă.

Cabinetul propus de Lege şi Justiţie a provocat numeroase controverse în Polonia, fiind numit chiar "cea mai mare fraudă a ultimilor 25 de ani".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noul-guvern-polonez-include-un-teoretician-al-conspiratiei-si-un-condamnat-pentru-abuz-in-serviciu-14880899
14880899
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.