Norvegia suspendă exportul de arme către Emiratele Arabe Unite, din cauza războiului din Yemen

Postat la 04 ianuarie 2018 84 afişări

Norvegia a suspendat exportul de armament şi muniţie în Emiratele Arabe Unite, din cauza îngrijorării că acestea ar putea fi folosite în războiul din Yemen, a informat Ministerul de Externe norvegian, relatează site-ul postului Al Jazeera.

Norvegia suspendă exportul de arme către Emiratele Arabe Unite, din cauza războiului din Yemen

Deşi statul norvegian a declarat că nu există nicio dovadă clară că munţia şi armele făcute de acesta sunt folosite în războiul Yemenului, care durează de aproape trei ani, există un risc ridicat al implicării armatei Emiratelor Arabe în conflictul din regiune.

"Ministerul Afacerilor Externe a decis, ca o măsură de precauţie, să interzică licenţa, deja aprobată, pentru exportul produselor de apărare de categoria A către Emiratele Arabe Unite. Asta înseamnă că nicio armă sau muniţie nu poate fi exportată acolo", a arătat un comunicat de presă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.