Noile colectii de mobiler si tendinţele în designul de interior

Autor: Publicitate Postat la 17 octombrie 2023 151 afişări

Noile colectii de mobiler si tendinţele în designul de interior

Conceptul Select Design by Diana Şucu a fost lansat în 2013, odată cu deschiderea primului magazin Ethan Allen din Europa Centrală şi de Est. La scurt timp, in portofoliu s-au adaugat alte două shoowroom-uri dedicate unor branduri americane celebre: Caracole şi Bernhardt. Cel de-al patrulea brand, Hooker Furniture, s-a alaturat conceptului în primăvara acestui an.

De 10 ani, Select Design este unul dintre cei mai importanţi furnizori de mobilier şi servicii integrate de design interior pentru segmentul de clienţi high-end. In tot acest timp a lansat tendinţe şi a propus colecţii noi cu ajutorul celor patru branduri luxury din portofoliu, recunoscute la nivel mondial.

Stilurile istorice arhitecturale, Art Deco, Regency dar şi influenţele celebrului arhitect Frank Lloyd Wright, stau la baza tendinţelor în designul de interior şi a noilor colecţii de mobilă promovate de Diana Şucu.

Noile colecţii de mobilier propuse pentru această toamnă sunt de fapt o îmbinare armonioasă între siluetă şi material, menită să evoce o eleganţă desăvârşită, redată prin detalii sculpturale, finisaje preţioase şi o paletă de culori inspirată din natură. Realizate cu atenţie deosebită la detalii, folosind tehnologii moderne, piesele de mobilier sunt unice pentru piaţa din România, datorită principiului american form follows function.

Într-o epocă în care sustenabilitatea este pe buzele tuturor mai mult decât oricând, producătorii de peste ocean prezenti in portofoliul Select Design contribuie activ la protejarea mediului înconjurător, folosind cu responsabilitate resursele naturale, fiind totodată atenţi şi la binele comunităţilor.

Dacă în fashion trendurile sunt stabilite pe marile podiumuri europene, în designul de interior direcţiile vin de la prestigiosul târg High Point din Carolina de Nord (SUA), eveniment la care participă şi brandurile din portofoliul Select Design.

Caracole reprezintă o  poveste de succes la nivel mondial, un model de reinventare a unui brand tradiţional stabil şi puternic. Colecţiile lor se vând în peste 50 de ţări, iar Caracole este cel mai bine vândut brand nord-american în afara SUA, cu o cotă de export semnificativ mai mare decât a oricarui alt producător.

Noua colecţie de mobilier creată de designeri premiaţi în competiţii internaţionale, evidenţiază luxul organic, aflat în strânsă legătură cu natura şi resursele preţioase. Materialele regăsite în designul pieselor sunt: piatra fină într-o cromatică naturală, lemnul exotic cu finisaje calde şi metalul în tonuri de auriu şi argintiu.

Această colecţie este caracterizată de echilibrul redat de armonia dintre formă şi material. Siluetele pieselor de mobilier sunt sinuoase, simple dar totodată sofisticate, având drept sursă de inspiraţie sculptura şi arhitectura.

Detaliile care fac diferenţa sunt ornamentele, create asemenea bijuteriilor cu pietre preţioase, şi finisajele speciale pe foiţă de aur şi argint ce oferă valoare de colecţie mobilierului.

Ethan Allen este un retailer puternic cu valori solide, autentice, ce pune în prim plan clientul şi nevoile acestuia. Cu o cifră de afaceri de 791 milioane de dolari in 2023, Ethan Allen este cel mai iubit brand din America, fiind alegerea numărul unu pe segmentul high-end.

Recomandările acestui sezon sunt piese de mobilier şi accesorii inspirate din stilul Regency şi Midcentury, adaptate stilului de viaţă actual.

Materialul predominant este mahonul indonezian cu finisaje elegante pe foiţă de aur şi ornamente spectaculoase ce amintesc de opulenţa palatelor europene. Paturile se remarcă printr-o eleganţă atemporală, specifică decorurilor somptuoase din vechea cetate a filmului, Hollywood. În designul acestor piese regăsim baldachinul, adaptat desigur unei variante moderne dar şi pilonii sculptaţi şi decoraţi cu ornamente greco-romane. Mesele pentru dining realizate din lemn exotic evidenţiază elemente de design tip piedestal, sculptate manual, fiind astfel adevărate opere de artă.

Canapalele derivate din clasicul model Chesterfield, cu braţe rotunjite şi tapiţerie cu butoni, alături de fotoliile generoase cu spătar înalt, încântă prin design dar şi prin confortul de lungă durată.

Noua colecţie este pusă în  valoare de accesorii, decoraţiuni şi corpuri de iluminat. Candelabrele, veiozele, covoarele, dar şi decoraţiunile sunt realizate cu tehnici artizanale, din cele mai bune materiale furnizate din toate colţurile lumii.

Bernhardt Interiors, înfiinţat acum mai bine de 130 de ani este un producător de top la nivel mondial, ce deţine 8 fabrici de mobilier în Carolina de Nord. Piesele acestui brand se regasesc în case emblematice, universităţi, cladiri de birouri, hoteluri celebre şi alte proprietăţi apreciate din întreaga lume.

Aflat la a patra generaţie de artizani, Bernhardt este un brand inovativ şi modern, dar tradiţional în ceea ce priveşte prelucrarea lemnului. Promovează piese unice, cu o estetică elevată, punând accent pe formele geometrice, realizate din materiale naturale, cu finisaje elegante. Cromatica colecţiilor Bernhardt este temperată, fiind realizată într-o paletă de culori neutre, predominante fiind nuanţele de bej, gri şi ivoar. Mixul de materiale este îndrăzneţ şi creează un contrast de texturi ce oferă un aspect stratificat şi fermecător pieselor de mobilier, prin folosirea lemnului, metalului texturat şi a marmurei. În noua colecţie Bernhardt, scoicile capiz şi mozaicul din os adaugă luminozitate şi profunzime, în timp ce metalul texturat manual oferă unicitate. Marmura, acest material nobil, clasic şi modern totodată, se regaseste în majoritatea pieselor de mobilier.

Mai mult decât mobilă, creaţiile producătorului nord-american sunt adevărate opere de artă ce contribuie la realizarea unei amenajări rafinate.

Designul sofisticat este urmat şi de confort, unul la superlativ chiar, regăsit în construcţia canapelelor moderne cu şezut generos şi perne de mari dimensiuni. Fotoliile fixe sau pivotante cu tapiţerii sofisticate oferă relaxarea mult dorită.

Hooker Furniture, una dintre cele mai importante companii de mobilă din Statele Unite ale Americii, este listată la bursa de valori NASDAQ. Acest lucru se datoreaza poziţiei de lider în ceea ce priveşte profitabilitatea, vânzările şi fluxul de numerar.

Ultimul nume alăturat conceptului Select Design, al cărui obiectiv este acela de a crea mobilă stylish, de calitate superioara, este brandul preferat ale fostului preşedinte american Donald Trump.

Colecţia de mobilier tipic americană promovează scaune din piele naturală croită manual pe cadru din lemn de esenţă tare, biblioteci şi birouri cu design clasic, menite să creeze spaţii de lucru inspiraţionale. Birourile de diferite dimensiuni, realizate din lemn de cireş, evidenţiază elemente de design clasic inspirate din stilul colonial.

Hooker Furniture este alegerea ideală şi pentru iubitoriii de filme clasice din anii de glorie ai vechiului Hollywood. Cu nostalgie pentru acele vremuri a fost creată şi o colecţie de mobilier centrata pe trei personaje: Collete, Anastasie şi Diamant. Colectia oferă o selecţie glamour de piese eclectice cu personalitate, influenţate de starletele iconice. În această selectie spectaculoasă regăsim materiale elegante, finisaje antichizate şi ornamente ce par a fi mai degrabă bijuteriile unei actriţe din filmele clasice. Cromatica acestei colecţii este diferită şi variază de la contraste puternice de închis şi deschis până la tonuri liniştitoare, romantice.

Cele patru branduri promovate în exclusivitate pe piaţa din România de Diana Şucu sunt diferite însă au în comun pasiunea pentru design şi dorinţa creării unor amenajări potrivite nevoilor si personalitatii fiecarui client.

Piesele de mobilier nord-american merită descoperite în cele trei showroom-uri generoase (Ethan Allen, Caracole şi Bernhardt Interiors) cu o suprafaţă de peste 2.000 de metri patrati sau pe www.selectdesign.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.