Ninsorile abundente şi frigul năprasnic blochează transportul în toată Japonia, cel puţin un mort

Autor: Dorin Oancea Postat la 25 ianuarie 2023 24 afişări

Zăpada abundentă a acoperit miercuri zone întinse din Japonia, îngreunând traficul, forţând anularea a sute de zboruri şi perturbând circulaţia trenurilor, provocând moartea a cel puţin o persoană, relatează Reuters.

Ninsorile abundente şi frigul năprasnic blochează transportul în toată Japonia, cel puţin un mort

Un front atmosferic neobişnuit de rece şi sisteme de presiune extrem de joasă au provocat căderi de zăpadă şi vânturi puternice în Japonia începând de marţi.

Zăpada a fost deosebit de abundentă în partea naţiunii care dă spre Marea Japoniei, oraşul Maniwa din vestul Japoniei fiind lovit de un record de 93 cm în cele 24 de ore de miercuri până la ora 8:00 a.m. (2300 GMT).

O persoană a murit în urma furtunii, iar alte două decese erau investigate ca fiind legate de furtună începând de miercuri dimineaţă, a declarat secretarul şef al cabinetului Hirokazu Matsuno într-o conferinţă de presă. Nu au fost disponibile imediat alte detalii.

Companiile aeriene interne, inclusiv ANA şi Japan Airlines au anulat peste 300 de zboruri, în timp ce serviciile de trenuri de tip bullet train au fost suspendate sau au înregistrat întârzieri în nordul Japoniei, potrivit presei.

Pe o autostradă din centrul Japoniei, maşinile şi camioanele nu s-au putut deplasa în zăpadă pe o distanţă de aproximativ 10 km, a declarat postul public NHK.

Aproximativ 3.000 de persoane au rămas blocate în două gări din oraşul Kyoto, situat în vestul ţării, după ce zăpada şi vântul puternic au forţat suspendarea serviciilor marţi, unii pasageri fiind nevoiţi să doarmă pe jos în gara principală din Kyoto.

Alţii au rămas blocaţi în cel puţin 15 trenuri între staţii, în unele cazuri de la sfârşitul zilei de marţi până la primele ore ale zilei de miercuri, unii fiind nevoiţi să meargă pe jos prin zăpadă pentru a ajunge la o staţie unde a fost amenajat un adăpost, a adăugat NHK.

Este posibil ca vânturile puternice legate de furtună să fi provocat scufundarea unui nave înregistrată în Hong Kong între vestul Japoniei şi insula Jeju din Coreea de Sud, miercuri dimineaţă. Treisprezece dintre cei 22 de membri ai echipajului fuseseră salvaţi până miercuri la prânz, iar căutările continuau. citeste mai departe .

Vremea aspră este de aşteptat să continue până joi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
vreme,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.