Nicuşor Dan:Am semnat cu rectorul Universităţii de Arhitectură actul adiţional pentru realizarea PUG

Autor: Cosmin Pirv Postat la 03 ianuarie 2023 52 afişări

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat marţi că a semnat cu conducerea Universităţii de Arhitectură „Ion Mincu” actul adiţional pentru realizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Bucureşti (PUG).

Nicuşor Dan:Am semnat cu rectorul Universităţii de Arhitectură actul adiţional pentru realizarea PUG

„Sunt convins că o dată ce va fi implementat, noul PUG va atrage investitori oneşti în zona imobiliară şi în acelaşi timp va pune ordine în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea urbană a oraşului. Din păcate, felul în care arată astăzi Bucureştiul este consecinţa unei dezvoltări preponderent speculative, iar asta a însemnat blocuri între case, blocaje în trafic, reducerea spaţiilor verzi, cartiere fără şcoli şi grădiniţe”, a scris pe Facebook Nicuşor Dan.

Conform acestuia, prima versiune a PUG va fi realizată în decursul acestui an de consorţiul condus de Universitatea de Arhitectură.

Începând din 2024, această documentaţie va merge la ministere şi la celelalte instituţii pentru avizare.

„Sper ca acest proces să fie cât mai rapid, astfel încât să avem un document juridic care să fie aplicabil cât mai repede. Reamintesc că acest contract a fost semnat în anul 2013 şi, din păcate, execuţia s-a blocat în anul 2014. A urmat o intensă corespondenţă, ulterior a intervenit şi Curtea de Conturi, creându-se o situaţie juridică ce părea fără ieşire”, a adăugat primarul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicuşor dan,
pug,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.