Nelu Tătaru: Armata va fi implicată în vaccinarea populaţiei

Autor: Buciu Laura Postat la 04 noiembrie 2020 7088 afişări

Armata va fi implicată în vaccinarea populaţiei în momentul în care vaccinul anti-Covid va ajunge în ţară, spune ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: Armata va fi implicată în vaccinarea populaţiei

Întrebat, miercuri, la Sibiu, de corespondentul MEDIAFAX, despre planul de vaccinare, Nelu Tătaru a răspuns că strategia este în lucru.

„În această strategie de vaccinare, noi îl avem în pregătire, lucrăm continuu, ca să spun aşa, avem oameni care stabilesc strategia de vaccinare. La începutul anului va veni (vaccinul - n.r.), pentru personalul medical, vor fi mai multe tranşe, fiecare tranşă va fi distribuită cu ajutorul unor anumite structuri”, a declarat ministrul.

Întrebat dacă strategia inclus Armata, Tătaru a spus: „Va fi invitată şi Armata, şi DSU, şi spitalele judeţene, şi medicii de familie”.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţa, marţi, că România va primi peste 10 milioane de doze de vaccin în prima tranşă, iar primii care vor fi vaccinaţi vor fi angajaţii din sănătate şi persoanele aflate în situaţie de risc. Întreaga populaţie se va putea imuniza în primăvară, a spus Iohannis.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tătaru,
vaccin,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.