Năsui, bilanţ: Este o zi bună pentru România

Autor: Dorin Oancea Postat la 07 septembrie 2021 38 afişări

Este o zi bună pentru România, pentru că un partid spune nu hoţiei, a spus marţi ministrul demisionar al Economiei Claudiu Năsui, care şi-a prezentat bilaanţul celor opt luni de mandat.

Năsui, bilanţ: Este o zi bună pentru România

Ministrul a criticat sistemul politic românesc, invocând numirile în funcţii pe considerente politice, pe cei ce au „pixul banilor şi butoanele de cheltuit banii publici”, vorbind şi de nevoia de reformă din companiile de stat.

Năsui a amintit de demararea procedurilor de listare a Salrom şi de exploatarea zăcămintelor de grafit, în contextul electrificării din industria auto şi a nevoii de baterii electrice, de schema de mers la târguri internaţionale la care a renunţat, „o mare familie, care se plimbau pe banii noştri peste tot” precum şi de administratorii sspeciali din companiile de stat, funcţie ce va fi eliminată după aparţia unei ordonanţe de urgenţă aflată acum pe circuitul de avizare.

Ministrul demisionar a vorbit şi de schemele de ajutor de stat cu promisiuni neacoperite, oferind exemplul Startup nation, unde s-au plătit anul acesta 600 de milioane de lei pentru promisiuni din 2018.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
năsui,
bilanţ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.