N. Dan: Sper ca acţiunea prefectului să fie una serioasă şi nu un gest de imagine

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 10 octombrie 2023 31 afişări

Sper ca acţiunea de marţi a Prefectului pentru anularea dispoziţiei de retrocedare a celor 12 hectare din Parcul IOR să fie una serioasă şi nu un gest de imagine, afirmă primarul general Nicuşor Dan: „Nu înţeleg de ce nu m-a contactat pentru a-l ajuta”.

N. Dan: Sper ca acţiunea prefectului să fie una serioasă şi nu un gest de imagine

„Sper ca acţiunea de azi a Prefectului pentru anularea dispoziţiei de retrocedare a celor 12 hectare din Parcul IOR să fie una serioasă şi nu un gest de imagine. Nu înţeleg de ce nu m-a contactat pentru a-l ajuta, deşi am anunţat public că am finalizat o amplă analiză juridică a speţei”, scrie pe Facebook Nicuşor Dan.

În opinia primarului general, „faptul că a anunţat acţiunea împreună cu Robert Negoiţă e o sfidare a bunului simţ”.

„Negoiţă şi Oprescu au îngreunat foarte mult posibilitatea de anulare a dispoziţiei de retrocedare. În litigiul în care cele două primării au fost parte, Înalta Curte a reţinut definitiv că terenul nu e parc pentru că niciuna din primării nu a venit cu acte care să dovedească faptul că e parc. Tocmai din cauza lor acum anularea dispoziţiei de retrocedare necesită o analiză juridică subtilă”, încheie Dan.

Prefectul Municipiului Bucureşti, Rareş Hopincă, a anunţat marţi că a depus o acţiune în instanţă împotriva Primăriei Municipiului Bucureşti şi solicită anularea Dispoziţiilor de primar din anul 2005 prin care s-au retrocedat aproximativ 12 hectare de teren din Parcul IOR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dan,
hopincă,
ior

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.