LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Motivul pentru care un om de afaceri din România vindea un bloc cu patru etaje cu 13.000 de euro

Postat la 26 decembrie 2016 25251 afişări

Motivul pentru care un om de afaceri din România vindea un bloc cu patru etaje cu 13.000 de euro

Piaţa imobiliară este una plină de surprize. Fluctuaţiile preţurilor nu sunt o noutate, dar în general, balanţa este una echilibrată între locuinţele de acelaşi tip. Dar ce ne facem atunci când vorbim de un bloc întreg? Şi mai ales de unul din Anina? Rămânem şocaţi!, scrie Express de Banat

Cei care sunt în căutarea unei locuinţe şi pentru asta apelează şi la site-urile de profil, ar putea avea o surpriză de proporţii pe pagina OLX. Un cetăţean nu vinde o garsonieră, un apartament, o casă sau o vilă… Vinde un bloc întreg! Iar asta se întâmplă în Anina, Caraş-Severin! După primul şoc, urmează al doilea. Un bloc întreg de locuinţe, cu patru etaje, costă 13.000 de euro! L-am contactat şi noi pe cel care a postat anunţul, un om de afaceri din Caransebeş, însă acesta nu pare deloc încântat de investiţia pe care a făcut-o în urmă cu ceva ani.

„Blocul este dezafectat. S-a locuit pe vremuri acolo. Geamurile termopan le-am montat eu, am vrut să îl refac, să îl recondiţionez, dar ţiganii şi hoţii l-au distrus complet. Preţul este mic, dar nici măcar la preţul ăsta nu se vinde, că văd că nimeni nu e interesat să investească în zona aia, că e dezafectată. Oricum, blocul a fost cumpărat, deci nu e o problemă. Nu m-am gândit să dezvolt eu o afacere acolo, pentru că am rămas fără bani şi nu mă interesează. Vreau doar să îl vând.

Eu am fost afară, am lucrat mult afară din ţară, am lucrat în Spania şi între timp am reuşit să cumpăr blocul ăsta. Pe atunci voiam să îl fac, să îl amenajez, mă gândeam că se va dezvolta zona, dar din păcate zona e moartă acolo. Numai cineva care este în zonă şi îl interesează să investească. Am anunţat şi la Primărie, am anunţat peste tot. Pe nimeni nu interesează nimic. De asta e şi aşa scăzut preţul. Eu tot bloc de apartamente am vrut să fac acolo şi ori să închiriez, ori să vând. Nu este racordat la nimic, trec toate utilităţile prin faţa lui şi trebuie doar racordat. Blocul a fost racordat pe vremuri. După aia nu ştiu ce s-a întâmplat cu el, s-a dezafectat. Am încercat să îl refac, dar l-au distrus cei din zonă, au început să fure, e vai ş-amar”.

Cititi mai multe pe www.expressdebanat.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.