Motivul pentru care alocaţiile copiilor au crescut doar cu 13 lei. Bătaie de joc pentru aproape trei milioane de elevi din România

Postat la 20 februarie 2023 29 afişări

Motivul pentru care alocaţiile copiilor au crescut doar cu 13 lei. Bătaie de joc pentru aproape trei milioane de elevi din România

S-a aflat motivul pentru care alocaţiile copiilor din România au crescut doar cu 13 lei. Este vorba de o adevărată bătaie de joc pentru aproape trei milioane de elevi din România, după ce s-a aflat că aceste venituri, conform legii, nu trebuiau să crească cu 13,8%, cum anunţat INS, adică cu rata inflaţiei din 2022. Guvernanţii au găsit varianta prin care aproape că nu au mărit deloc sumele încasate de minorii ţării.

Motivul pentru care alocaţiile copiilor au crescut doar cu 13 lei

Mulţi părinţi din România s-au întrebat de ce alocaţiile copiilor nu s-au majorat cu rata inflaţiei anunţată de INS, care în 2022 a fost de 13,8%, dar în schimb aproape că nu au primit mai mulţi bani după ce aceste venituri s-au majorat cu doar 13 lei.

Astfel, încă de anul trecut, politicienii au anunţat că alocaţiile copiilor vor creşte din 2023 cu rata inflaţiei. Zis şi făcut, în ianuarie anul acesta valoarea alocaţiilor de stat pentru copii s-a indexat cu valoarea anuală a inflaţiei, însă suma primită în februarie a fost cu puţin mai mare decât cea din în ianuarie. Practic, în timp ce mulţi părinţi se aşteptau ca alocaţiile copiilor să crească cu 13,8%, rata inflaţiei pe anul 2022, anunţată de INS la începutul lui 2023, acestea au crescut doar cu 5,1%, adică rata inflaţiei din anul 2021.

Cititi mai multe pe www.medaiflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alocatii,
bataie,
copii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.