Motivul aberant pentru care dictatorul din Coreea de Nord l-a condamnat la moarte pe ministrul Educaţiei

Autor: Georgiana Călin Postat la 02 septembrie 2016 72687 afişări

Motivul aberant pentru care dictatorul din Coreea de Nord l-a condamnat la moarte pe ministrul Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Kim Yong-Jin, în vârstă de 63 de ani, a fost împuşcat mortal fiind acuzat de  „o postură neadecvată în timpul unei şedinţe” în parlament, lucru care a provocat mânia dictatorului nord-coreean. După ce a fost interogat, acesta a fost găsit vinovat de „agitator împotriva regimului" a declarat un oficial sud-coreean.

„Ministrul Kim Yong-Jin a fost executat”, a declarat şi  purtătorul de cuvânt al ministerului de unificare al Coreei de Sud, Jeong Joon-hee. „El a fost acuzat de o postură neadecvată în tribună", a adăugat acesta, referindu-se la parlamentul din Coreea de Nord. Kim Jong-un, care se afla în şedinţa de Guvern, s-a infuriat văzându-l astfel pe Kim Yong-Jin”.

Un alt oficial sud-coreean a declarat că ministrul fusese observat astfel în cadrul unei reuniuni din 29 iunie, când Kim Jong-un a fost numit preşedinte al unui nou departament naţional de apărare. „Problema lui Kim a început imediat după ce a fost văzut stând cu o atitudine arogantă în timpul unei reuniuni a Adunării Supreme a Poporului”, a declarat oficialul ziarului sud-coreean JoongAng Daily. „Mai târziu a fost acuzat de a fi agitator al regimului, iar execuţia lui a fost realizată în luna iulie”, a mai adăugat el.

Kim Yong-chol, un alt oficial nord-coreean, a fost trimis la un centru de „reeducare ideologică”, timp de o lună,  din cauza unei „atitudini arogante”, iar un alt oficial din cadrul ministerului educaţiei a fost condamnat la moarte după ce a adormit într-o şedinţă. Coreea de Nord anunţă rareori execuţii, cu toate că mass-media de stat a confirmat executarea unchiului lui Kim şi a omului considerat al doilea cel mai puternic om din ţară, Jang Song Thaek, în 2012, pentru infracţiuni dăunătoare economiei. De asemenea, se zvoneşte că un fost ministru al apărării, Hyun Yong Chol, a fost  executat anul trecut pentru trădare. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.