Motivele pentru care una dintre cele mai mari companii aeriene din lume se prăbuşeşte

Autor: Ioana Matei Postat la 22 septembrie 2018 4824 afişări

Motivele pentru care una dintre cele mai mari companii aeriene din lume se prăbuşeşte

Ultimele şase luni au fost printre cele mai dificile pentru Jet Airways, una dintre companiile aeriene cu cea mai lungă istorie din India, potrivit unui articol publicat de qz. com. Problemele companiei sunt simptomatice pentru întreaga aviaţie indiană, din cauza creşterii preţului petrolului şi a deprecierii rupiei.

Jet, de pildă, are datorii de peste 1 miliard de dolari. Din cauza situaţiei financiare a companiei, operatorul aerian a anunţat că ia în considerare o tăiere de salarii. De asemenea, reprezentanţii companiei au anunţat că nu vor mai oferi mese gratuite rezervărilor la clasa economy făcute după 25 septembrie.MARI

În ultimele şase luni, s-au desfăşurat o serie de evenimente care ilustrează situaţia sensibilă în care se află operatorul aerian: în martie, compania a raportat pierderi masive şi a anunţat că amână plata salariilor unor angajaţi; în aprilie, Guvernul a refuzat aprobarea fuziunii dintre Jet cu subsidiara JetLite, la aproape trei ani după ce această propunere a fost făcută. În iunie, compania a anunţat noi norme în ceea ce priveşte check-in-ul bagajelor - cantitatea de 15 kg de bagaje gratuite, ce putea fi distribuită între mai multe bagaje, va trebui să fie inclusă într-unul singur pentru clasa Economy.

În august 2018, compania a anunţat că ia în considerare o tăiere de 25% a salariilor angajaţilor. În aceeaşi lună, Directoratul General al Aviaţiei Civile a anunţat un audit pentru a evalua sănătatea financiar a companiei. La data de 19 septembrie, departamentul de impozite şi taxe a făcut cercetări la birourile din Mumbai şi New Delhi ale companiei, după acuzaţii de delapidare. În următoarea zi, într-un zbor al Jet Airways, în jur de 30 de pasageri au avut sângerări ale nasului şi urechilor - după ce personalul navigant a uitat să activeze controlul presiunii interne.

Ministrul aviaţiei civile, Suresh Prabhu, a ordonat un audit de siguranţă pentru toate aeroporturile şi liniile aeriene din ţară.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.