Moşteanu după declaraţiile lui Ciolacu: I-am lovit unde îi doare cel mai tare: la privilegiile lor

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 10 noiembrie 2022 137 afişări

„I-am lovit unde îi doare cel mai tare: la privilegiile lor. Trebuie să meargă în faţa primarilor şi privilegiatilor sistemului să le spună că le taie pensiile speciale”, afirmă vicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu, în replică la declaraţiile liderului PSD, Marcel Ciolacu.

Moşteanu după declaraţiile lui Ciolacu: I-am lovit unde îi doare cel mai tare: la privilegiile lor

„Ziua şi atacurile la USR din partea liderului PSD, Marcel Ciolacu. A trecut aproape un an de guvernare şi el tot în opoziţie. Astăzi ne spune cum <USR a lăsat numai nenorociri în PNRR>. Să vedem ce <nenorociri> a lăsat USR în PNRR: eliminarea pensiilor speciale, care trebuie făcută până la 31 decembrie. Mai e puţin, iar domnii Marcel Ciolacu şi Marius Budăi încă nu au prezentat niciun plan. E o reformă obligatorie. I-am lovit unde îi doare cel mai tare: la privilegiile lor. Trebuie să meargă în faţa primarilor şi privilegiatilor sistemului să le spună că le taie pensiile speciale”, afirmă Ionuţ Moşteanu.

El adaugă că USR a lăsat în PNRR 2.5 miliarde de euro pentru sănătate.

„Dar pentru asta domnul Alexandru Rafila ar trebui să vină cu proiecte, nu să îşi piardă timpul prin Cuba. 7.6 miliarde de euro pentru transporturi. Cea mai mare sumă alocată pentru autostrăzi şi căi ferate. Dar pentru asta ar trebui să muncească ceva şi Sorin Grindeanu. Când citiţi despre toate anunţurile primarilor legate de noile investiţii în renovări şi proiecte din PNRR, tot USR e de vină. Domnule Marcel Ciolacu, gata cu opoziţia. Guvernaţi ceva. Sau plecaţi acasă”, încheie Moşteanu.

Liderii USR afirmă că reprezentanţii Comisiei Europene spun că nu au primit din partea României nicio solicitare pentru modificarea PNRR.

„Hai să recunoaştem fiecare ce am făcut. Eu nu am avut nicio sfială, nici eu, nici dl. Stănescu, să spunem că PSD, la un anumit moment, a făcut anumite greşeli. Şi ne asumăm. Adică nu putem fi ipocriţi. E adevărat, nu suntem vinovaţi în egală măsură... Suntem printre cei care ne-am opuws. Dar să încerci de un an de zile să te piteşti, ţinând cont că au fost deciziile tale?! Ei vr să se ridice la rand de oameni de stat?.. Să spună: atât ne-a dus capul, atât am gânduit noi atunci. Atunci nu o să mai am nicio problemă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moşteanu,
ciolacu,
pnrr

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.