Moscova i-a interzis unei eurodeputate germane să intre pe teritoriul Rusiei

Autor: Anna Primac Postat la 26 septembrie 2014 42 afişări

Ministerul german de Externe a anunţat, joi, că Rusia a interzis intrarea pe teritoriul său a unei eurodeputate germane, apreciind că această decizie este "inacceptabilă".

Eurodeputata Rebecca Harms s-a deplasat joi spre Moscova, unde urma să asiste în calitate de observator la procesul unui ucrainean suspectat de spionaj.

Autorităţile ruse i-au interzis lui Harms să intre pe teritoriul rus, deşi eurodeputata a prezentat paşaport diplomatic.

După ce a aşteptat trei ore pe aeroportul din Moscova, Harms a fost informată că Rusia a declarat-o "persona non grata".

"Această interdicţie care o vizează pe Rebecca Harms, copreşedintă a grupului Verzilor în Parlamentului European (PE), este "inacceptabilă", a apreciat Berlinul.

Ambasada Germaniei la Moscova, de asemenea, şi-a exprimat protestul faţă de această masură.

Ministerul german de Externe a informat că Harms a fost invitată să ia următorul avion spre Bruxelles.

Potrivit unui comunicat al grupului Verzilor, diplomaţia rusă a anunţat că Guvernul Rusiei îşi rezervă dreptul de a adopta sancţiuni împortiva unor deputaţi europeni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
UE,
/actualitate/moscova-i-a-interzis-unei-eurodeputate-germane-sa-intre-pe-teritoriul-rusiei-13351113
13351113
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.