Moody's: Intrarea în default a SUA este extrem de puţin probabilă

Postat la 07 octombrie 2013 24 afişări

Intrarea guvernului Statelor Unite în default (incapacitate de plată) este extrem de improbabilă, chiar şi fără un acord în Congres până la termenul limită, 17 octombrie, privind plafonul datoriei de stat, consideră directorul general al agenţiei de rating Moody's, Raymond McDaniel, citat de CNBC.

Moody's: Intrarea în default a SUA este extrem de puţin probabilă

 "Este extrem de improbabil ca Trezoreria să nu continue plăţile în contul obligaţiunilor. Sperăm că nu se va ajunge dincoo de 17 octombrie fără o modificare a plafonului datoriei de stat, însă chiar şi dacă se va întâmpla aşa ceva, credem că Trezoreria va continua să plătească datoriile", a afirmat McDaniel într-un interviu acordat CNBC.

Guvernul SUA a suspendat parţial activitatea începând de la 1 octombrie, pe fondul impasului politic de la Washington, unde Congresul nu a reuşit să negocieze un nou buget. Plafonul datoriei de stat, aflat la 16.700 miliarde de dolari, trebuie ridicat până cel târziu pe 17 octombrie pentru a evita o eventuală situaţie de default.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/moody-s-intrarea-in-default-a-sua-este-extrem-de-putin-probabila-11470625
11470625
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.