Modificări privind rovinieta. Decizie pentru şoferi în Guvern

Postat la 25 ianuarie 2024 234 afişări

Modificări privind rovinieta. Decizie pentru şoferi în Guvern

Guvernul a anunţat modificări privind rovinieta. Astfel, se schimbă cadrul legal, astfel încât şoferii de TIR să nu mai fie amendaţi pentru expirarea rovinietei în cazul în care sunt timpi mari de aşteptare în vamă.

Modificări privind rovinieta

Una din cerinţele transportatorilor la protestele de zilele trecute a fost cea legată de rovinietă. Guvernul pare că s-a conformat şi modifică legea astfel încât şoferii să nu mai stea cu emoţii atunci când stau şi aşteaptă în vamă.

”Modificăm cadrul legal astfel încât şoferii de TIR să nu mai fie amendaţi pentru expirarea rovinietei în cazul în care sunt timpi mari de aşteptare în vamă. Consider că acesta este gestul corect până venim cu o altă rezolvare din setul de măsuri agreate cu transportatorii, cea a culoarelor dedicate la frontieră şi în Portul Constanţa”, a spus premierul Marcel Ciolacu în debutul şedinţei de Guvern.

Reducerea preţului RCA

În ceea ce priveşte reducerea preţului poliţelor RCA, premierul a dat de înţeles că soluţia agreată de transportatori cu ASF, dă roade.

”În doar câteva zile au fost emise peste 700 de oferte la tariful recomandat, ce nu depăşeşte 9.000 lei şi sunt convins că se va ajunge rapid la mii de asemenea poliţe”, a arătat Ciolacu.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
decizie,
guvern,
modificari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.