Mitingul opoziţiei de la Moscova va fi înlocuit duminică de un marş funerar

Autor: Iuliana Enache Postat la 28 februarie 2015 43 afişări

Mitingurile opoziţiei ruse din afara capitalei vor avea loc aşa cum s-a stabilit, însă cel de la Moscova va fi înlocuit cu un marş funerar în memoria lui Boris Nemţov, asasinat în noaptea de vineri spre sâmbătă, a anunţat copreşedintele partidului RPR-PARNAS, Mihail Kasianov, citat de Sputnik.

"În legătură cu uciderea (lui Nemţov), marşul din Mariino a fost anulat, un marş funerar va avea loc în centrul Moscovei la 1 martie ... În regiuni, mitingurile şi marşurile primăverii vor fi organizate conform programului stabilit anterior", a declarat Kasianov.

"Cei care vor să aducă un omagiu memoriei lui Boris vor putea să facă acest lucru mâine pe podul (peste Zamoskvoreţkii)", a declarat Kasianov.

Marşul pentru comemorarea lui Nemţov a fost autorizat de primăria Moscovei, a scris pe Twitter opozantul Leonid Volkov, relatează Russia Today. El a declarat că marşul va pleca de la staţia de metrou Kitai-Gorod către podul Bolşoi Moskvoreţki, unde a fost asasinat politicianul.

Potrivit Ministerului rus de Interne, Nemţov a fost ucis vineri, la ora 23.40 (22.40 ora României), în timp ce se plimba cu o femeie de origine ucraineană pe podul peste râul Zamoskvoreţkii din centrul Moscovei.

Contactat de RIA Novosti în cursul nopţii, Kasianov a declarat că nu ştie care sunt motivele pentru care a fost ucis Nemţov, dar a subliniat că cei responsabili trebuie să plătească.

Partidul RPR-PARNAS, din care făcea parte opozantul, a organizat o reuniune de urgenţă sâmbătă noaptea, după asasinarea acestuia. La reuniune a participat şi Ilia Iaşin, membru al partidului şi una dintre primele persoane ajunse la locul crimei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
OPOZIŢIE,
MARŞ
/actualitate/mitingul-opozitiei-de-la-moscova-va-fi-inlocuit-duminica-de-un-mars-funerar-13911733
13911733
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.