Mircea Sandu către membrii AG: Dacă votaţi "Planul Stategic 2015-2020" trebuie organizate noi alegeri

Autor: Adrian Ţone Postat la 27 martie 2015 28 afişări

Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, le-a transmis membrilor Adunării Generale printr-o scrisoare deschisă că în cazul în care vor vota "Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020", în cadrul şedinţei de luni, trebuie organizate noi alegeri pentru funcţia de preşedinte.

Sandu susţine că federaţia ar trebui guvernată conform planului propus de preşedintele Răzvan Burleanu şi aprobat de Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal la 5 martie 2014, intitulat "Programul de guvernanţă sportivă al FRF 2014-2018".

"Stimaţi membri ai Federaţiei Române de Fotbal, doresc şi cu această ocazie să vă aduc mulţumirile mele pentru onoarea pe care mi-aţi acordat-o de a conduce împreună cu administraţia, executivul şi cu dumneavoastră fotbalul românesc. De asemenea, pentru susţinerea candidaturii la poziţia pentru prima dată de membru al C.Ex al UEFA, unde am reuşit să fiu ales pentru două mandate de câte patru ani. Pentru o persoană care în perioada 1964-2014, adică 50 de ani, şi-a dedicat existenţa acestui fenomen extraordinar, şcolii şi familiei, nu-i este indiferent ceea ce se întâmplă acum cu fotbalul românesc. După o expresie dragă politrucului de la Casa Fotbalului, «pentru prima dată», constat că minciuna, necunoaşterea fenomenului şi deciziile interesate îi determină pe cei pe care i-aţi ales în 2014 pentru pompos-intitulata lucrare «Programul de guvernanţă sportivă al FRF 2014-2018» să vă propună la un an distanţă «Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020».Vreau să vă atrag atenţia şi să nu votaţi această lucrare, care aparţine unui institut de sondare şi în niciun caz unei structuri sportive. Este lipsită de finalitate, de răspunsuri la întrebări precum «când?», «cum?», «câţi?» şi mai ales «cât costă?»", se arată în scrisoarea semnată de Mircea Sandu, remisă agenţiei MEDIAFAX.

Fostul şef de la Casa Fotbalului susţine că planul strategic propus de Burleanu contravine regulamentelor şi statutului FRF: "Conform art.13 alin.1 punctul 2 din Regulamentul de aplicare a statutului, pag. 68, ediţia în vigoare, «Pentru alegerea preşedintelui FRF, numai membrii afiliaţi pot propune candidaţi (...) 2 ) Fiecare propunere pentru funcţia de preşedinte trebuie însoţită de programul strategic privind organizarea şi dezvoltarea activităţii fotbalistice pe care îl preconizează respectivul candidat pentru perioada viitorului mandat de patru ani prezentat în scris». Aşadar în 5 martie 2014, aţi votat programul pe patru ani al candidatului ales şi el trebuie respectat ad litteram, altfel trebuind organizate noi alegeri şi votat un nou program. Strategia propusă, pe lângă faptul că prezintă numai fabulaţii, se întinde cu doi ani mai mult decât limita de patru ani de mandat (2014-2018) pe care îl are actualul preşedinte."

Mircea Sandu afirmă în scrisoare că abuzurile conducerii FRF vor duce la destabilizarea fotbalului din România. "Mă adresez dumneavoastră pentru că abuzurile nemaiîntâlnite ale administraţiei, dar poate şi ale executivului, conduc spre destabilizarea fenomenului fotbalistic din România, a competiţiei şi protecţiei jucătorilor. Pe lângă abuzurile privind organigrama şi funcţii nou-înfiinţate cu salarii ce exced bunul simţ, cu chirii plătite în cartiere rezidenţiale (nici mici şi nici puţine), contracte încheiate cu încălcarea prevederilor statutare şi multe alte abuzuri, actuala conducere şi-a permis să excludă şansa României şi a fotbalului românesc de a avea continuitate în reprezentarea la cel mai înalt nivel al UEFA, în Comitetul Executiv. Stimaţi membri, mi-am permis să va atrag atenţia ca la Adunarea Generală anuală să nu decideţi împotriva fotbalului românesc prin aprobarea «Planului strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020» din moment ce deja aţi aprobat în 5 martie 2014 «Programul de guvernanţă sportivă al FRF 2014/2018»", se mai arată în scrisoarea semnată de Mircea Sandu.

Contactat de MEDIAFAX, managerul Departamentului de comunicare din cadrul FRF, Gabriel Berceanu, a declarat că preşedintele federaţiei, Răzvan Burleanu, "nu are nicio reacţie", referitor la scrisoarea deschisă a lui Mircea Sandu către membrii afiliaţi.

Pentru perioada 2015-2020, Federaţia Română de Fotbal a elaborat un plan strategic cu obiective precise şi detaliate pe care promite să le aplice pentru dezvoltarea fotbalului românesc. Documentul ar urma să fie prezentat membrilor afiliaţi în următoarea şedinţă a Adunării Generale a FRF, programată luni.

Planul realizat de FRF este structurat în jurul a cinci obiective strategice pentru perioada amintită: calificarea echipei naţionale la toate cele trei turnee finale CE 2016, CM 2018, CE 2020, creşterea substanţială a numărului de practicanţi şi de persoane implicate în fenomenul fotbalistic, dezvoltarea fotbalului feminin şi a futsalului (creşterea performanţei echipelor naţionale), construirea unei culturi organizaţionale care să devină suport pentru performanţa sportivă şi creşterea atractivităţii şi a vizibilităţii jocului de fotbal.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOTBAL,
SANDU,
FRF
/actualitate/mircea-sandu-catre-membrii-ag-daca-votati-planul-stategic-2015-2020-trebuie-organizate-noi-alegeri-14069690
14069690
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.