Mircea Ionescu Quintus, sărbătorit, la 98 de ani: Am o relaţie bună cu Iohannis, când îi dau un sfat mă ascultă

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 18 martie 2015 142 afişări

Preşedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus a fost sărbătorit, miercuri, de parlamentarii PNL, care i-au dăruit un buchet cu 99 de trandafiri în culorile tricolorului şi un tort cu mesajul "cel mai iubit dintre liberali", el spunând că şi preşedintele Klaus Iohannis i-a trimis flori.

Seniorul liberal a fost sărbătorit de parlamentarii noului PNL, în frunte cu Ludovic Orban, Vasile Blaga, la împlinirea vârstei de 98 de ani.

Mai mulţi dintre cei veniţi să-l sărbătorească pe Mircea Ionescu Quintus s-au întrecut în a recita epigrame, spre amuzamentul seniorului liberal şi al celor prezenţi.

"Venit pe lume în Crimeea / În vremi mai vechi decât unirea / Duce-nainte Odiseea / Chiar cochetând cu nemurirea", a fost una dintre epigrame, spusă de Ludovic Orban.

Cunoscut pentru epigramele sale, Mircea Ionescu Quintus le-a spus şi el celor prezenţi una dintre ele: "Prin Ploieşti ducându-mi vatra / Am ajuns la vârsta a patra / Când mă mângâie femeia / Eu mă simt abia la a treia".

De la întâlnirea de la Parlament a lipsit copreşedintele Alina Gorghiu, care a fost plecată din ţară, dar aceasta l-a sunat pe Quintus, după cum a mărturisit chiar el. În plus, Gorghiu a postat, pe pagina de Facebook, o fotografie în care apare alături de Mircea Ionescu Quintus, cu mesajul "La Mulţi Ani, domnule preşedinte!".

Quintus a mărturisit că a fost sunat de preşedintele Klaus Iohannis, acesta transmiţându-i că regretă că nu poate veni la aniversare şi că i-a trimis la Ploieşti o "maşină cu flori".

"I-am spus: Sunteţi al nostru, dar sunteţi mai sus", a mai declarat Mircea Ionescu Quintus, mărturisind că are o relaţie foarte bună cu şeful statului. El a adăugat: "Când pot să îi dau un sfat, mă ascultă, dar nu spuneţi, că e secret de stat", a spus Quintus.

El a mai afirmat că a fost sunat de fostul preşedinte Ion Iliescu. "Domnul Constantinescu e bătrân, mai uită", a adăugat Mircea Ionescu Quintus.

Seniorul liberal a fost sărbătorit şi în plenul Senatului.

"Preşedinte al Senatului, senator timp de două mandate, un om care a dus flacăra liberalismului timp de opt decenii, aniversează miercuri 98 de ani. Este vorba de preşedintele de onoare al PNL, domnul Mircea Ionescu-Quintus. Aici, de la înalta tribună a Senatului, doresc să-i urez «La mulţi ani!» în numele dumneavoastră, viaţă cât mai lungă, sănătate, fericire şi vă adresez şi dumneavoastră să ajungeţi la această vârstă venerabilă ca reprezentanţi ai partidelor pe care le aveţi în spate", a declarat de la tribuna Senatului Octavian Motoc, viceliderul grupului PNL.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
QUINTUS,
ANIVERSARE,
/actualitate/mircea-ionescu-quintus-sarbatorit-la-98-de-ani-am-o-relatie-buna-cu-iohannis-cand-ii-dau-un-sfat-ma-asculta-14010162
14010162
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.