Ministrul Economiei: Trebuie să creăm împreună povestea de succes care să atragă turiştii pe litoral

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 02 iulie 2023 23 afişări

Ministrul Economiei, Radu Oprea, afirmă că reprezentanţii autorităţilor locale, judeţene şi naţionale trebuie să discute cu operatorii din turism „pentru a avea un produs turistic vandabil şi competitiv”: „Trebuie să creăm împreună povestea de succes care să atragă turiştii pe litoral”.

Ministrul Economiei: Trebuie să creăm împreună povestea de succes care să atragă turiştii pe litoral

„Litoralul românesc este pregătit să primească turişti. Am fost la comandamentul litoral al ANPC, unde comisarii sunt în dispozitiv de lucru pentru a supraveghea calitatea serviciilor pe care le primesc turiştii români şi străini. Prevenţia şi îndrumarea sunt foarte importante pentru mine, îmi doresc ca mediul de afaceri să găsească parteneri corecţi în reprezentanţii statului român. Corect înseamnă să fii alături de antreprenor cu sfaturi şi îndrumare, dar şi alături de consumator prin aplicarea sancţiunilor necesare atunci când regulile şi legislaţia sunt încălcate. Cred că printr-un dialog continuu şi implicare cazurile în care vor fi aplicate sancţiuni vor fi din ce în ce mai rare”, scrie pe Facebook Radu Oprea.

Ministrul Economiei afirmă că este nevoie de colaborare şi între diversele instituţii ale statului român.

„Starea de provizorat, lipsa predictibilităţii duce la lipsa investiţiilor de calitate din partea antreprenorilor din turism. Astăzi avem doar şase plaje care au primit eticheta de calitate Blue Flag. Puţin pentru cei 245 de km de litoral. Dacă ne dorim ca litoralul românesc să fie o opţiune pentru turiştii români şi străini trebuie ca împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, judeţene şi naţionale să stăm la aceiaşi masă a dialogului cu operatorii din turism, cu specialiştii pentru a avea un produs turistic vandabil şi competitiv. Trebuie să creăm împreună povestea de succes care să atragă turiştii pe litoral, acest lucru înseamnă infrastructură turistică adecvată şi raport calitate preţ competitiv. Încă avem de lucru, dar obiectivul de a avea turişti mulţumiţi trebuie să ne unească eforturile”, încheie Oprea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oprea,
litoral,
turişti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.