Ministrul Culturii din Ucraina spune că armata rusă distruge situri culturale

Autor: Petru Mazilu Postat la 04 martie 2022 42 afişări

Oleksandr Tkachenko, ministrul ucrainean al Culturii, a cerut forţelor occidentale „să închidă spaţiul aerian al Ucrainei deoarece Rusia agresoare distruge siturile culturale”.

Ministrul Culturii din Ucraina spune că armata rusă distruge situri culturale

„Cele mai multe crime de război ale lui Putin în Ucraina sunt făcute din aer”, a spus ministrul Culturii, într-o declaraţie citată de CNN.

„Rachetele ruseşti şi avioanele distrug cu intenţie centrele istorice din marile oraşe. Putin vrea să distrugă moştenirea culturală, să o şteargă de pe faţa pământului... Un dictator nebun ameninţă să distrugă Catedrala Sf.Sofia din Kiev, o biserică aflată în patrimoniul UNESCO, construită în secolul 11”, a explicat Oleksandr Tkachenko.

Ministrul Culturii solicită închiderea spaţiului aerian al Ucrainei.

„Sute de victime inocente, distrugerea totală a bisericilor, catedralelor şi muzeelor, acesta este preţul plătit pentru că spaţiul aerian este încă deschis”, a adăugat ministrul Culturii.

Demnitarul a mai spus că în oraşul Harkov, forţele ruseşti au bombardat catedrala unde se adăposteau localnici, dar şi clădirile Universităţii Naţionale de Artă şi ale Academiei de Cultură.

În Ivankov, în apropierea Kievului, muzeul „faimoasei artiste Maria Pryimachenko, ale cărei opere au fost admirate de Pablo Picasso", a fost şi el bombardat. Academia de Artă Decorativă şi Design a fost, de asemenea, avariată în timpul conflictului.

„Lumea trebuie să oprească asta”, a încheiat ministrul Culturii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ministrul culturii,
ucraina,
situri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.