Miliardarul care cere săptămâna de muncă de trei zile: Oamenii vor fi mai sănătoşi şi mai productivi

Postat la 30 iulie 2017 206 afişări

Miliardarul care cere săptămâna de muncă de trei zile: Oamenii vor fi mai sănătoşi şi mai productivi

Carlos Slim, miliardarul mexican plasat pe locul trei în topul miliardarilor lumii, crede că oamenii ar trebui să lucreze numai trei zile pe săptămână.

Aflat la o conferinţă de afaceri în Paraguay, Slim s-a pronunţat pentru o modificare radicală a programului de muncă. În locul unei retrageri sau pesionări la 50 sau 60 de ani, oamenii ar trebui să aibă de lucru până la 70, poate 75 de ani, dar programul de lucru ar trebui redus la trei zile pe săptămână; ziua de muncă ar trebui să aibă, crede Slim, 11 ore.

“Trei zile de muncă înseamnă mai multă relaxare şi o creştere a calităţii vieţii. Patru zile de repaos vor genera noi oportunităţi în materie de distracţie şi petrecere a timpului liber”, spune Slim.

Miliardarul, care are 74 de ani, crede că o astfel de schimbare înseamnă şi o forţă de muncă mai sănătoasă şi mai productivă, dar şi câştiguri mai mari pentru persoanele în vârstă.

Slim practică o astfel de schemă de lucru, la Telmex, compania sa de telecomunicaţii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/miliardarul-care-cere-saptamana-de-munca-de-trei-zile-oamenii-vor-fi-mai-sanatosi-si-mai-productivi-16650972
16650972
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.