Cine sunt oamenii cu averi fabuloase de care puţini ştiu, şi cine este, de fapt, cel mai bogat om de pe planetă

Autor: Andra Stroe Postat la 24 octombrie 2020 104180 afişări

În fiecare an, publicaţii internaţionale precum Forbes şi Fortune întocmesc o listă cu cei mai bogaţi oameni de pe planetă. Indicele Bloomberg este o altă modalitate de a afla care sunt miliardarii aflaţi în topul listei celor mai bogaţi. În ciuda acestui lucru, politicile interne le interzic să includă persoane din anumite categorii în lista lor.

De exemplu, politica editorială atât pentru Forbes, cât şi pentru Bloomberg interzice includerea mafioţilor, a dictatorilor şi a membrilor caselor regale topuri. În mod similar, indexul Bloomberg îl exclude, de pildă, pe fondatorul şi proprietarul majoritar, Michael Bloomberg. Acest lucru înseamnă că averea unor oameni precum sultanul Bruneiului, Dawood Ibrahim, Bashar al-Assad şi alţii nu este cunoscută publicului larg. Şi vorbim de averi fabuloase. Iată câteva exemple oferite de cei de la in.style.yahoo.com:

Hassanal Bolkiah

Se spune că sultanul Bruneiului are o avere netă estimată la 20 de miliarde de dolari. Şi asta este doar o estimare făcută acum aproape un deceniu. De asemenea, anumite surse spun că Hassanal Bolkiah deţine peste 600 de maşini Rolls Royce, iar casa sa este, în acest moment, cea mai mare reşedinţă privată din lume. Cu 1.800 de camere, Palatul Istana Nurul Iman l-a costat 350 de milioane de dolari.


Dawood Ibrahim

După ce se presupune că a pus la cale o serie de explozii în 1993, în Mumbai, Dawood Ibrahim a stat departe de lumina reflectoarelor în toţi aceşti ani. El a început cu infracţiuni minore în anii ’70 dar, cu timpul, a ajuns unul dintre cei mai bogaţi traficanţi de droguri de pe planetă. Averea sa valorează mult peste 7 miliarde de dolari.


Kim Jong Un

Liderul suprem al Coreei de Nord nu apare pe niciuna dintre listele celor mai bogaţi oameni din lume, motivul principal fiind că nimeni nu poate estima de fapt cât de bogat este. Cu toate acestea, estimările neoficiale sugerează că Kim Jong Un ar putea avea o avere netă de 5 miliarde de dolari, pe care se spune că a adunat-o în urma implicării într-un război cibernetic, folosind sclavi în lagăre de muncă şi vânzând resursele naturale ale ţării sale.


Bashar al-Assad

Averea liderului sirian care a prezidat una dintre cele mai grave crize umanitare din timpurile moderne se spune că se ridică la 1,5 miliarde de dolari. Cu toate acestea, mulţi au sugerat că Bashar al-Assad şi-a împărţit averea în întreaga lume şi că valoarea reală ar fi de 120 de miliarde de dolari sau mai mult.


Vladimir Putin

Ca în cazul oricărei persoane de pe această listă, nu se poate estima cu exactitate averea preşedintelui rus Vladimir Putin. Cu toate acestea, finanţatorul american Bill Browder, într-o mărturie depusă în faţa Comitetului judiciar din Senatul SUA în 2017, a afirmat că valoarea netă estimată a lui Putin se apropie de 200 de miliarde de dolari. Browder este CEO şi fondator al Hermitage Capital Management, companie care a investit la un moment dat până la 4 miliarde de dolari în acţiuni ruseşti. Dacă afirmaţia sa ar fi adevărată, acest lucru l-ar transforma pe Putin în cea mai bogată persoană de pe planetă, depăşindu-l pe Jeff Bezos, care are o avere de 148 de miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avere,
miliarde,
lista

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.