Mii de locuitori din Mariupol ar fi deportaţi forţat în Rusia - Consiliul municipal

Autor: Andreea Tobias Postat la 24 martie 2022 43 afişări

Apar informaţii potrivit cărora mii de locuitori din districtul Levoberezhny din Mariupol sunt duşi cu forţa în Rusia, susţine Consiliul municipal din Mariupol.

Mii de locuitori din Mariupol ar fi deportaţi forţat în Rusia - Consiliul municipal

Consiliul susţine că 15.000 de locuitori din oraş au fost deportaţi ilegal până în prezent, în condiţiile în care conflictul din Ucraina intră în cea de-a 29-a zi, scrie Sky News.

Cei care au fost deportaţi au fost duşi mai întâi într-o aşa-numită tabără de filtrare înainte de a fi forţaţi să se urce în autobuze pentru a părăsi regiunea.

Mariupol, situat în sud-estul Ucrainei, s-a confruntat cu agresiunea rusă din 24 februarie, când forţele Kremlinului au invadat oraşul.

În cazul în care Mariupol ar cădea, acest lucru ar permite Moscovei să formeze un coridor terestru între regiunile estice Doneţk şi Luhansk şi Crimeea, care se află deja sub control rusesc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mariupol,
rusia,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.