Metoda „Împrietenire” prin care hoţii au furat 300.000 de lei şi 1,3 kilograme de bijuterii din aur

Postat la 14 decembrie 2017 275 afişări

Poliţiştii din Constanţa, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au efectuat 17 percheziţii la persoane bănuite de furt calificat prin metoda „Împrietenire”. 15 persoane au fost reţinute şi duse la audieri.

Metoda „Împrietenire” prin care hoţii au furat 300.000 de lei şi 1,3 kilograme de bijuterii din aur

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat 17 percheziţii domiciliare în judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat prin metoda „împrietenire – oferire produse cosmetice/detergenţi”.

 

Infractorii îi păcăleau pe oameni că le fac demonstraţii sau că le oferă produse gratuite şi, după ce le câştigau încrederea, furau obiecte de valoare sau bani din locuinţele victimelor.

 

În sarcina membrilor grupării au fost reţinute, în perioada noiembrie 2016 – decembrie 2017, comiterea a 33 de infracţiuni de furt calificat, fapte comise în judeţele Constanţa, Brăila, Vâlcea, Argeş, Cluj, Braşov, Sibiu, Prahova şi în Bucureşti. Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 300.000 de lei.

 

Cititi mai multe pe www.ph-online.ro

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.