Meteorologii au făcut anunţul: vine urgia! Cod de ninsori şi viscol până vineri dimineaţă. Zonele afectate

Autor: Andreea Tobias Postat la 01 februarie 2023 1957 afişări

Meteorologii au făcut anunţul: vine urgia! Cod de ninsori şi viscol până vineri dimineaţă. Zonele afectate

ANM a transmis miercuri două noi avertizări, de tip Cod galben, care anunţă vânt de 90 km/h la munte, viscol şi strat consistent de zăpadă, precum şi vânt puternic în Transilvania şi Oltenia. În Bucureşti vremea se va încălzi.

Prima avertizare vizează zona de munte şi este valabilă de miercuri ora 10.00 până vineri ora 10.00.

La munte temporar va ninge, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaţilor Occidentali şi în cea din jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali (unde prin acumulare vor fi cantităţi de precipitaţii de peste 30…40 l/mp) şi se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăşi 80…90 km/h, va fi viscol şi vizibilitatea scăzută.

Cel de-al doilea Cod galben este valabil de miercuri ora 10.00 până vineri ora 10.00 şi anunţă intensificări locale ale vântului în Transilvania şi Oltenia.

Pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) şi joi (2 februarie), local şi temporar, în Transilvania şi Oltenia vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h.

Intensificări temporare ale vântului vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului.

Tot de miercuri dimineaţă până vineri dimineaţă, în Bucureşti vremea se va încălzi faţă de zilele anterioare, astfel că vor fi temperaturi maxime 7...9 grade şi minime de -4...-1 grad.

Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea pentru precipitaţii slabe mixte va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe parcursul zilei de joi (2 februarie) când va atinge viteze de 45...50 km/h.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteo,
alerte,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.