METEO. Prognoza vremii în ţară până la sfârşitul săptămânii viitoare

Postat la 10 mai 2014 87 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 18 mai.

METEO. Prognoza vremii în ţară până la sfârşitul săptămânii viitoare

BANAT

Până la 12 mai, vremea se va încălzi, astfel că, la nivelul regiunii, vor fi maxime ce vor oscila între 20 şi 24 de grade, iar minimele vor tinde spre o medie regională de 11 grade. Ulterior, regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, cu o medie a valorilor maxime de 22-24 de grade şi a temperaturilor minime de 11 grade. Probabilitatea pentru ploi locale, posibil însemnate cantitativ, va creşte după data de 12 mai şi se va menţine ridicată până la sfârşitul intervalului.

CRIŞANA

Până la 12 mai, temperatura va creşte, atingând ziua maxime între 20 şi 24 de grade, iar media minimelor nocturne va creşte până la o valoare în jur de 11 grade. Ulterior, regimul termic se va stabiliza în jurul unei medii a maximelor de 22 de grade şi al unei medii a minimelor de 10-12 grade. După 12 mai sunt estimate ploi în fiecare zi, fiind posibile şi cantităţi de apă însemnate, îndeosebi în timpul după-amiezelor.

TRANSILVANIA

Media maximelor diurne va ajunge la 19-21 de grade, iar pe parcursul nopţilor temperatura se va situa, în general, între 6 şi 8 grade. Probabilitatea de ploaie va creşte după 11 mai, când mai ales în timpul după-amiezelor vor fi ploi sub formă de aversă şi izolat cantităţi de apă mai însemnate.

MARAMUREŞ

Până la 11 mai, vremea se va încălzi, astfel că se va ajunge la o medie regională a valorilor diurne de 22 de grade, după care, în 11 şi 12 mai, maximele vor fi în scădere uşoară spre 20 de grade. Până la finalul intervalului, maximele termice se vor situa în jurul a 22 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 8-9 grade, apropiată de normalul climatologic. Începând cu 12 mai şi până la finalul intervalului vor fi averse, posibil însemnate cantitativ, în special în timpul după-amiezelor.

MOLDOVA

Vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, spre o medie regională a maximelor de 22 de grade şi a minimelor spre 10 grade în data de 11 mai. Apoi, până la sfârşitul intervalului, se estimează variaţii termice în jurul mediilor climatologice, adică maxime care în cele mai calde zile se vor situa în jurul a 23 de grade, şi minime de 10-12 grade. În zilele de 11 şi 12 mai şi din nou după data de 14 mai sunt estimate averse, posibil mai însemnate cantitativ.

DOBROGEA

În 10 mai este posibilă o scădere de 2-3 grade a maximelor diurne, însă valorile de temperatură vor creşte ulterior din nou spre o medie de 22 de grade. Valorile minime nocturne nu vor coborî, în medie, sub 11 grade. Probabilitatea pentru averse va creşte îndeosebi în zilele de 10, 11 şi 15 mai.

MUNTENIA

Regimul termic va evolua în jurul unor maxime diurne de 22 de grade şi minime nocturne în jurul a 10 grade, cu variaţii termice reduse de la o zi la alta, cu menţiunea că, în cele mai calde zile, media regională poate urca spre 24 de grade, iar în timpul nopţilor temperatura nu va scădea sub 11 grade. Probabilitatea pentru ploi locale, sub formă de aversă, va creşte după data de 10 mai.

OLTENIA

Media regională a maximelor va tinde spre 21-23 de grade, iar media minimelor va fi de 11-12 grade, fără variaţii semnificative de la o zi la alta. După data de 11 mai probabilitatea pentru ploi locale sub formă de aversă va creşte şi, mai ales în zonele de deal, cantităţile de apă pot fi însemnate.

LA MUNTE

De la o medie a temperaturilor maxime de 12 grade şi cea a temperaturilor minime de 5 grade, valorile diurne vor marca o scădere de 2-3 grade între 11 şi 13 mai, pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, iar pe timpul nopţilor se va înregistra o medie a minimelor de 5-6 grade. Cantităţi de apă însemnate sunt posibile în special în zilele de 11 şi 12 mai şi după data de 14 mai.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-in-tara-pana-la-sfarsitul-saptamanii-viitoare-12617873
12617873
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.