Membră PSD Maramureş, reţinută pentru că a promis că facilitează angajarea în Spitalul Baia Mare

Autor: Laura Buciu Postat la 16 decembrie 2022 2963 afişări

O femeie, membră PSD Maramureş, a fost reţinută de poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie pentru că a pretins şi a primit peste 9.700 de euro de la diverse persoane, promiţându-le că vor promova concursul pentru a fi angajate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare.

Membră PSD Maramureş, reţinută pentru că a promis că facilitează angajarea în Spitalul Baia Mare

În urma cercetărilor şi în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş au pus în executare un mandat de aducere vizând o o femeie acuzată de trafic de influenţă în formă continuată.

„Din materialul de urmărire penală administrat în cauză, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în cursul perioadei 2017-2022, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a pretins şi a primit diferite sume de bani, totalizând 9.700 euro şi 300 lei de la un număr de 6 persoane, lăsându-le să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Baia Mare, pe care a promis că îi va determina să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să faciliteze promovarea unor examene de angajare pe posturi de asistent medical, brancardier sau subofiţer, în lipsa pregătirii corespunzătoare a acestor persoane, precum şi să urgenteze îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv să emită acte de identitate, în regim de urgenţă, în lipsa unei programări prealabile”, arată DGA într-un comunicat transmis vineri/

Femeia a fost reţinută pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentată Tribunalului Maramureş, cu propunere de arestare preventivă.

Surse locale arată că este vorba despre o membră a PSD Maramureş.

În acest caz se fac cercetări şi faţă de alte persoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
reţinere,
corupţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.