Mastercard şi Visa reduc comisioanele pentru cardurile utilizate în străinătate

Postat la 30 aprilie 2019 146 afişări

Companiile de servicii financiare Mastercard şi Visa au convenit să reducă comisioanele pentru turiştii care utilizează cardurile lor în UE, după o bătălie de lungă durată cu Comisia Europeană, informează BBC.

Mastercard şi Visa reduc comisioanele pentru cardurile utilizate în străinătate

Firmele cărţilor de credit vor percepe taxe comercianţilor reduse cu aproximativ 40% pentru plăţile efectuate cu cardurile de credit şi de debit din afara UE.

Comisia Europeană a declarat că această înţelegere ar putea conduce la „costuri mai mici pentru retailerii europeni în ceea ce priveşte afacerilor lor”. De asemenea, Comisia Europeană a spus că acest lucru ar putea duce şi la o scădere a preţurilor pentru turişti în Uniunea Europeană.

Comisia Europeană, preocupată de zece ani de taxe cardurilor de credit, consideră că aşa-numitele plăţi interbancare, pe care firmele de servicii financiare le percep companiilor pentru acceptarea plăţilor de la consumatori, conduc la creşterea preţurilor.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carduri,
reducere,
comisioane,
mastercard,
visa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.