Masini si case japoneze plutesc spre Statele Unite. Valul tsunami a adus in ocean o cantitate uriasa de ramasite

Autor: Dorin Oancea Postat la 08 aprilie 2011 184 afişări

Masini, tractoare, vapoare si case, impreuna cu o cantitate uriasa de resturi plutesc pe suprafata Oceanului Pacific, indreptandu-se spre coastele Americii.

Sunt ramasitele luate de ape dupa cutremurul si valurile tsunami din 11 martie. Cea mai mare insula de resturi acopera are o lungime de peste 100 de kilometri si o suprafata de peste 20 de hectare, conform oficialilor americani din Flota a 7-a, care monitorizeaza fenomenul.

Expertii cred ca ramasitele vor ajunge peste doi ani im Hawaii si peste trei ani pe coasta de vest a SUA. In timp, curentii marini vor purta resturile inapoi spre Japonia.

Cantitatea de ramasite este mare, dar nu depaseste ceea ce se arunca sau se pierde in ocean in mod obisnuit. Este vorba de pungi de plastic, jucarii, tone intregi de recipiente din plastic care se acumuleaza in mijlocul oceanului, formand ceea ce specialistii Great Pacific Garbage Patch - o uriasa acumulare de gunoaie aflata in mijlocul curentilor marini si care acopera o suprafata de trei ori mai mare decat a statului Texas.





Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
Japonia,
cutremur,
tsunami,
SUA
/actualitate/masini-si-case-japoneze-plutesc-spre-statele-unite-valul-tsunami-a-adus-in-ocean-o-cantitate-uriasa-de-ramasite-8140229
8140229
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.