MApN: Fragmentele găsite la Nufăru sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă

Autor: Cosmin Pirv Postat la 13 septembrie 2023 17 afişări

MApN: Fragmentele găsite la Nufăru sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă

Fragmentele găsite miercuri la Nufăru, îân judeţul Tulcea, sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, potrivit primelor date ale Ministerului Apărării Naţionale.

MApN informează că echipa mixtă de cercetare şi verificare deplasată miercuri în raionul aflat la aproximativ 1,5 km Est de localitatea Nufăru, judeţul Tulcea, a ridicat probe de la faţa locului, în vederea analizării şi expertizării tehnice.

„Din primele date transmise, a rezultat că fragmentele în cauză sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Procesul de expertizare continuă pentru stabilirea circumstanţelor producerii acestui incident”, se arată într-un comunicat al MApN.

Ministerul Apărării Naţionale reiterează faptul că atacurile Federaţiei Ruse asupra infrastructurii portuare a Ucrainei de la Dunăre, executate în proximitatea graniţei cu România, sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat miercuri că îl va convoca de urgenţă pe şeful misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse, în urma identificării de noi fragmente de dronă în judeţul Tulcea. MAE vorbeşte despre „violarea, din nou, a spaţiului aerian al României”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dronă,
mapn,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.