Manevre NAVALE de amploare în GOLFUL PERSIC. Iranul avertizează împotriva unor acte provocatoare

Postat la 07 mai 2013 18 afişări

Iranul a avertizat marţi împotriva unor "acte provocatoare" în Golf, unde, în această săptămână, au început manevre navale la care participă 41 de ţări, sub egida Flotei a 5-a americane, stabilite în Bahrain.

Manevre NAVALE de amploare în GOLFUL PERSIC. Iranul avertizează împotriva unor acte provocatoare

 "Stabilitatea şi securitatea în Golful Persic sunt foarte importante pentru noi (..) Noi supraveghem toate acţiunile şi cerem tuturor ţărilor prezente în regiune să evite acte provocatoare", a declarat Ramin Mehmanparast, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, în timpul unei conferinţe de presă săptămânale.

Exerciţiile, care se vor desfăşura până la 30 mai, "sunt cele mai largi manevre de acest tip în regiune", a subliniat Flota a 5-a luni, într-un comunicat.

Aceste manevre (IMCMEX) includ operaţiuni defensive vizând să "protejeze comerţul internaţional", exerciţii antimine şi operaţiuni de securitate maritimă, potrivit comunicatului. Manevre asemănătoare au fost efectuate şi anul trecut, tot sub egida Flotei a 5-a.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/manevre-navale-de-amploare-in-golful-persic-iranul-avertizeaza-impotriva-unor-acte-provocatoare-10854265
10854265
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.