Mamele ar putea primi bani de la stat. Se discută despre aproape 2000 de lei pe lună

Postat la 19 iunie 2023 103 afişări

Mamele ar putea primi bani de la stat. Se discută despre aproape 2000 de lei pe lună

Politicienii anunţă că mamele ar putea primi mai mulţi bani de la stat. Practic, se anunţă că se măresc indemnizaţiilor de creştere a copiilor. Deocamdată, acesta este doar un proiect de lege care, dacă trece, le va suplimenta bugetul mamelor cu aproape 2.000 de lei.

Dacă vorbim de indemnizaţia minimă de creştere a copilului, calculul acestei indemnizaţii se face prin înmulţirea unui coeficient de 2,5 cu indicatorul social de referinţă. (…) Am considerat că trebuie totuşi să raportăm această indemnizaţie minimă la un indicator care are o evoluţie de la an la an şi anume salariul minim.

Şi atunci propunem o metodă de calcul care presupune aplicarea unui procent de 60% din salariul minim pe economie. Aşadar, dacă este să aplicăm la salariul minim actual, de 3.000 de lei, indemnizaţia minimă ar ajunge la un cuantum de 1.800 de lei, în loc de 1.495 de lei”, a spus deputatul de Alba, Alin Ignat.

Sprijinul poate fi solicitat în cel mult trei luni de la naşterea copilului de către mamele cu venituri mici sau chiar fără venituri, cele aflate în situaţii de risc, cele care sunt victime ale violenţei domestice ori cele minore, iar banii pot fi folosiţi pentru achiziţionarea de produse destinate îngrijirii nou-născutului, precum scutece, îmbrăcăminte pentru nou-născut, articole sanitare.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
discutare,
mame,
primire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.