Lucrările din construcţii au crescut în S1/2023 cu 12% an/an. Piaţa a fost susţinută de construcţiile inginereşti, cu un avans de 33,1%. În iunie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 15,2% an/an şi cu 12,7% faţă de luna mai

Autor: Cristina Bellu Postat la 18 august 2023 22 afişări

Lucrările din construcţii au crescut în S1/2023 cu 12% an/an. Piaţa a fost susţinută de construcţiile inginereşti, cu un avans de 33,1%. În iunie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 15,2% an/an şi cu 12,7% faţă de luna mai

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele şase luni din 2023, ca serie brută, cu 12%, faţă de perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care construcţiile inginereşti au avut un avans de 33,1%, în timp ce lucrările la clădirile rezidenţiale şi la cele nerezidenţiale au scăzut cu 4,6%, respectiv cu 0,8%, arată datele publicate vineri de INS.

Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de reparaţii capitale (plus 36,7%), lucrările de construcţii noi (plus 9,9%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (plus 9,7%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, lucrările de construcţii s-au majorat în perioada ianuarie-iunie 2023 cu 12,8% an/an, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (plus 34,4%), lucrările de construcţii noi (plus 10,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (plus 7,3%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la construcţiile inginereşti (plus 32,1%). Clădirile rezidenţiale şi  clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 4,0%, respectiv cu 0,1%. 

(Sursa:INS)

În luna iunie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 12,7% faţă de luna mai, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (plus 23,5%), lucrările de reparaţii capitale (plus 17,0%) şi la lucrările de construcţii noi (plus 8,2%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţii inginereşti (plus 19,7%) şi la clădirile nerezidenţiale (plus 11,2%).

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 1,5%. 

Comparativ cu luna iunie 2022, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 15,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 15,4%.

Pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (plus 52,0%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (plus 32,2%) şi la lucrările de construcţii noi (plus 5,4%).

Pe obiecte de construcţii, creştere s-a înregistrat la construcţiile ingineresti (plus 39,6%) şi la  clădirile nerezidenţiale  (plus 5,5%).

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 14,5%.

(Sursa:INS)

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constructii,
lucrari,
crestere,
avans,
piata,
sustinere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.