Lovitură DEVASTATOARE pentru angajaţi. Anunţul care afectează din plin milioane de români fără să ştie

Postat la 27 octombrie 2017 563 afişări

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul muncii, a prezentat în şedinţa de guvern de ieri propunerea proiectului de hotărâre de guvern prin care salariul minim pe economie ar urma să crească începând de anul viitor cu 31%, de la 1.450 de lei brut pe lună în prezent la 1.900 de lei brut pe lună din 1 ianuarie 2018.

Lovitură DEVASTATOARE pentru angajaţi. Anunţul care afectează din plin milioane de români fără să ştie

„Salariul minim brut pe ţară ar urma să crească la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018, astfel încât salariile românilor să nu fie afectate de întoarcerea sarcinii fiscale. Această valoare cores­punde salariului prevăzut în Programul de guvernare, respectiv 1.550 de lei, de la 1 ianuarie 2018”, se arată în comunicatul Ministerului Muncii.

 

În prezent, peste un milion de angajaţi din România (adică o cincime din efectivul total de salariaţi) sunt remuneraţi la nivelul salariului minim pe economie. Salariul minim a crescut sem­ni­ficativ în ultimii ani, iar unele decizii de creştere au fost luate într-un timp foarte scurt, ceea ce a dat peste cap bugetele com­pa­niilor. Numai anul acesta au fost anunţate pentru 2018 mai multe scenarii privind creşterea salariului minim: iniţial acesta ar fi trebuit să ajungă la 1.700 de lei brut pe lună, ulterior la 2.000 de lei brut pe lună, după care s-a renunţat la varianta de 2.000 de lei. Ulterior, subiectul a fost evitat de politicieni în dezbaterile publice.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.